22 Eylül 2014 Pazartesi

Paralel Evrende Neler Oluyor: 100 Soruda Erdoğan Gülen Savaşı

Kitabın Adı: 100 Soruda Erdoğan Gülen Savaşı

Yazarı: Ruşen Çakır - Semih Sakallı

Yayınevi: Metis

Kitabı Bitiriş Tarihi: 21 Eylül 2014




Kitabın Arka Kapağından

On iki yıla varan AKP iktidarıyla dindarlar merkeze taşındı. Demokrasiye inanan bir çok insan bunun bir "normalleşme" ile sonuçlanmasını umut etti. Ancak hemen ardından AKP-Cemaat savaşının patlak vermesi ve bu savaşla ortaya çıkan hukuksuzluklar, asıl sorunun sistemin merkezinde kimin olduğunda değil, sistemin bizzat kendisinde olduğunu gösterdi. Cemaat-Hükümet savaşı, oyuna dokunmadan sadece oyuncuları değiştirerek Türkiye'nin önünün açılamayacağını net bir şekilde kanıtlamış oldu.
...

İrfan'ın Yorumu

Hükümet-Cemaat arasındaki bu didişmeyi anlamak için Ruşen Çakır ve Semih Sakallı akıllıca bir işe imza atıp olayı hem anlamak istemişler hem de anladıklarını anlatmak. Bazı yerlerdeki yorumları tartışılsa bile kitaptaki eklerle birlikte meseleyi anlamak isteyenlere bir başvuru kitabı niteliğini taşıması açısından önemli.

Paralel evrende neler oluyor sorusuna bilim-kurgudan uzak olarak bir şeyler katmadan bakın bakalım derim :)


Hızlı Bir Siyasi Okuma: 27 Nisan Bildirisi ve Sürecin Perde Arkası (1 ve 2)

Kitabın Adı: Tarihe Düşülen Notlar 2007-1 ve 2

27 Nisan Bildirisi ve Sürecin Perde Arkası

Yazarı: Yalçın Akdoğan

Kitabı Bitiriş Tarihi: 20 Eylül 2014




Kitabın Arka Kapağından

2007 yılında neler yaşandı? Hrant Dink suikastını duyduğunda ne tepki verdi, neler hissetti? Niçin cumhurbaşkanı olmak istemedi? Abdullah Gül'ün aday olması ne anlama geliyordu? 367 skandalına kimler ortak oldu? ...

İrfan'ın Notu

2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde hızlı bir 7 sene öncesinde neler olmuş bir bakayım dedim. Dün gibi gelip geçmiş o dönem. Kendi hayatımın da çalkantılı olduğu yıllara gelen ülkenin çalkantılı yılları. Kendi hayatımın da yön bulduğu ülkenin de yön bulduğu o yıllar...

Ağırlıklı olarak Tayyib Erdoğan'ın konuşmaları üzerine bina edilmiş bu iki kitaplık seri hızlı okunarak o dönem hatırlanmaya çalışılmıştır.