25 Mart 2014 Salı

Ne Garip Günlerden Geçiyoruz: Allah İçin Seven Topluluktan Ne Kadar da Uzağız



Rasulullah (sav) şöyle buyurdu: 

"Şüphesiz Allah'ın kullarından öyle insanlar vardır ki nebi de şehit de olmadıkları halde kıyamet gününde yüce Allah'ın huzurundaki yerleri dolayısıyla nebiler de şehitler de onlara imrenir. Ashab: Ey Allah'ın Rasulü! Onların kim olduklarını bize bildirir misin dediler. O: Onlar Allah adına aralarındaki bir akrabalık, alıp verdikleri bir mal sözkonusu olmamak üzere birbirlerini seven bir topluluktur. Allah'a yemin olsun şüphesiz onların yüzleri bir nurdur ve muhakkak onlar da bir nur üzeredirler. İnsanlar korktuklarında onlar korkmayacaklar, insanlar üzüldüklerinde onlar üzülmeyecekler. Sonra şu: "Haberiniz olsun ki Allah'ın velileri için hiçbir korku yoktur, onlar üzülecek de değillerdir" (Yunus, 62) buyruğunu okudu." [1]



[1] Ebu Davud rivayet etmiştir.


İrfan'ın yorumu:

Siyasetle o kadar içli dışlı olunduğu şu zamanlarda imrenilecek insanlara ihtiyaç var. Birbirlerini Allah için seven topluluklara, birbirlerini Allah için seven insanlara ne kadar da ihtiyaç var.

Tecessüsün, gizli sırların araştırıldığı, her şeyin ortaya döküldüğü, "komşunuzun kapısı aralıksa sakın bakmayın, kafanızı eğin geçin" denilen bir topluluktan, kişilerin mahrem görüntülerine, konuşmalarına nasıl geldik? 

İlkeler ah ilkeler! Ne de çok ihtiyacımız var İslami ilkelere ya rab! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder