13 Aralık 2015 Pazar

Bıktım Amerikan Dizilerinden, Bana Avrupa Dizisi Lazım: Broen

Dizi Film Adı: Broen


Yapım ülkesi: İsveç-Danimarka

IMDB adresi: http://www.imdb.com/title/tt1733785/?ref_=nv_sr_1

Bilgi sitelerinden birisi: http://www.turkcealtyazi.org/mov/1733785/bron-broen.html

Diğer bir bilgi sitesi: http://www.beyazperde.com/diziler/dizi-11138/



Bir yorumcudan alıntı:

"Bilindik adıyla The Bridge (Köprü) dizisi, 2013 sonbaharında yeniden bizimle olacak olsa bile merkezindeki olayı ilk sezon sonunda sonuca erdiren bir yapım. Hem de anlatılmaz yaşanır dediğimiz türden, olağanüstü bir sonla... Dizi, sahip olduğu atmosfer bakımından kıyaslandığı The Killing ile de benzerlik göstermekte. Oyunculukların da aynı şekilde ondan aşağı kalır yanı yok. Davada 10 bölüm boyunca karşımıza çıkanlar, işlenen halk sorunları, bunların işlenme yöntemi ve yan hikayeler derken bölümlerin nasıl geçtiği neredeyse anlaşılmıyor bile... Aslında Broen, ilk sezonunun finali için bile izlenebilecek türden bir dizi... Sonuçta, 10 bölümlük bu mini şaheser, konusu hoşuna giden herkese şiddetle tavsiye edilir."

Başka bir yorumcudan alıntı:
şansalcım ben diziyi beğendim. doğrusunu istersen, adam gibi polisiye kıtlığı çektiğimiz şu dönemde ilaç gibi geldi. dingil amerikanların "hey johnson, kurbanın tırnak arasında katilin taşak kılını bulduk. dna sonucu bi 5 dakkaya elimizde olur." tarzı olay çözmelerinden artık tiksinmişken, bi nebze olsun yeniden zeki hissettirdi. bu dizide hakkaten soruşturma yapılıyor. her şey araştırılıyor. sonu çıkmaz sokak olsa da her ihtimâl göz önünde bulunduruluyor. bu da olaya hakiki bir vaka havası veriyor. dizide bayağı fazla karakter var. öyle ki, bazen "bu niye var? hadi bu adamı anladık; bu kadın niye var?" diye sorabiliyorsun. fakat, nihayetinde herkesin soruşturmayla ilgisi ya da ilgisizliği dedektiflerimizi bi şekilde bir adım ileri götürüyor

İrfan'ın Yorumu:

İlk sezon harika, ikinci sezon müthiş, üçüncü sezon pasif...

Avrupa'ya bakışınız mı lazım, buyrun izleyin
Avrupa'da insanların aile hayatları ile ilgili son durumu mu görmek istersiniz. Buyrun izleyin
Dünyevi hayat standartları çok ileri boyutta ama bir şeyler eksik ama ne mi diyorsunuz: Buyrun izleyin
Bir dizi filmden çok daha fazlasını bulabileceğiniz enfes bir eleştirel maceraya mı hazırlanmak istiyorsunuz: Buyrun izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder