19 Ekim 2014 Pazar

Mısır'da Kumlar Arasında Neler Olmuş Öyle: Sakkara'nın Kumları

Kitabın Adı: Sakkara'nın Kumları

Yazarı: Glenn Meade

Yayınevi: Doğan Kitap

Kitabı Okumayı Bitiriş: 16 Ekim 2014 Perşembe


Kitap Hakkında

Glenn Meade, İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında Mısır'da geçen ilginç ve heyecanlı bir öyküyü anlatıyor.
Yıl 1939'dur. Prusya'lı bir anne ile Amerikalı bir babanın oğlu olan Jack, ailesinin yanında bahçıvan olarak çalışan adamın oğlu Harry'yle birlikte Mısır'a, Sakkara kazılarında çalışmaya gider. Orada güzel Alman Yahudisi Rachel Stern'le karşılaşan iki genç ona aşık olurlar. İkinci Dünya Savaşı'nın çıkmasıyla Jack Avrupa'ya döner. Mısır'da kalan Rachel naziler tarafından yakalanır ve ortadan kaybolur. Dört yıl sonra, Roosevelt ve Churchill savaşın en önemli zirve toplantısı için Mısır'a gelir. Olaylar Harry, Jack ve Rachel'in Mısır'da tekrar bir araya gelmelerini sağlar, ancak bu kez farklı taraflardadırlar. Ortak konuları sadece savaşın değil, bütün XX. yüzyılın kaderini değiştirebilecek bir cinayettir. Meade'in alışılmadık ve ilginç öyküsü gerçek bir hikayeye dayanıyor. Meade, "Nazilerin, 1943 yılında çok önemli bir toplantı için Ortadoğu'ya gelen Roosevelt ve Churcill'i öldürmek istemeleri tarihi bir gerçektir." diyor. Kitap çok iyi anlatılmış ilginç bir öyküye dayanıyor. Gerçek ve yarı gerçek noktalar birbirlerine iyi bağlanmış, esas karakterler kusursuzca seçilmiş.

Yazar Hakkında

Eski gazeteci ve uluslararası üne sahip yazar Glenn Meade, 1957 yılında İrlanda’nın başkenti Dublin’in Finglas kasabasında doğdu. "Irish Times" ve "Irish Independent" gazetelerinde yazdı. İlk romanı "Kar Kurdu"yla şöhreti yakalayan Glenn Meade’in romanları, yirmiden fazla dile çevrildi. Yazarlığının yanı sıra eğitim pilotu olarak da çalışan Meade, 1980’lerin ortalarından, ilk romanını yazana kadar (1994) Dublin’deki Strand Tiyatrosu’nda kendi yazdığı bir dizi oyunun yönetmenliğini de yaptı. Uzun yıllar pilot eğitmeni olarak çalışan Glenn Meade, artık sadece yazarlık yapıyor.
Eleştirmenler, Glenn Meade’in romanlarını, olay ve kurgu bakımından, Frederick Forsythe, John le Carre ve Tom Clancy’nin heyecanlı bir karışımı olarak niteliyor. Uluslararası başarı kazanan romanları, olayların geçtiği Rusya, Mısır, Avrupa ve ABD’de kılı kırk yaran araştırma ve incelemelerin ürünüdür.

Yazar Hakkında

Yazar hakkında detaylı bilgiyi ulaşabileceğiniz internet adresi:

http://www.dogankitap.com.tr/yazar/Glenn+Meade-82

İrfan'ın Yorumu

Glenn abimizin ikinci kitabını da bitirmiş bulunuyoruz. "O neydi öyle ya" diyebileceğimiz ve kitabı bitirme noktasında hız sınırına uyulmadı denilebilir :) Çünkü kitabı okumaya başladığınızda bırakamıyor ve hemen bitirmek için büyük bir gayret gösteriyorsunuz. Glenn'in yazdığı kitaplar gerçek olaylardan kurgulanarak ortaya çıkartıldığından geçmişe yolculuk ayrı bir heyecan gerçekten. 
II. Dünya Savaşı ortalarında kritik zamanlardan bir zamanı dile getiren, gerçek kişiler üzerinden kurgulanan ve gerçek olaylar üzerine bina edilen enfes bir roman. Kaçırmayın ve hemen okuyun derim. Süprizlere de hazır olun demeyi ihmal etmeden ...

Glenn Meade'nin diğer kitaplarını merakla bekliyorum... Serdar Bey'e duyurulur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder