7 Şubat 2016 Pazar

Evlenmeyeceksin Eşittir Sapıtacaksın: Spotlight

Filmin Adı: Spotlight

Orjinal Adı: Spotlight



İrfan'ın Yorumu: Boston Globe adlı bir gazetenin kendi bölgesindeki hristiyan din adamlarının çocuklara taciz, tecavüz gibi pedofili bir alışkanlıklarının masaya yatırıldığı fıtratın baskı altına alındığında nelere mal olacağını anlatan enteresan bir sorgulama filmi.

Gerçek olaylardan esinlenerek bize sunulan filmde kardinallerin, papazların, devlet yetkililerinin, avukatların yer yer de halkın sessiz kaldığı. Bu sessizliğin de kimi zaman parayla, kimi zaman mevki ile, kimi zaman da farklı yöntemlerle kullanıldığını anlatan bir film.

Filmde biz müslümanlara yansıyan yönü ise İslam dininin hiçbir şart altında din adına evlenmeyi yasaklamaması. Hristiyan din adamlarının da evlenmelerinin yasaklanması sonucunda bu fıtri ihtiyacın baskı altına alınması sonucu ortaya çıkan hastalıklı haller...

Bir göz atın derim.

http://www.sinemalar.com/film/228990/spotlight

1 yorum:

  1. Filmde dikkatimi çeken çok ilginç bir olayda şuydu: 9/11 olayı gerçekleşiyor, fakat spotlight ekibi ve mağdurlar "God Bless America!" demiyor; "Haber yayınlansa bile kimsenin dikkatini çekmez" diye üzülüyorlar.

    Kendi şahsi kanaatim "Ne 11 Eylül'ü? Bizim en büyük kanayan yaramız 'FATHER' dediğimiz adamların çocukları istismar etmesi!" demeye çalışmışlar.

    YanıtlaSil