11 Şubat 2016 Perşembe

FBI mı Mafyayı, Mafya mı FBI'ı ... ???

Filmin adı: Kara Düzen

Orjinal Adı: Black Mass

Film ile ilgili bilgi sitesi: http://www.sinemalar.com/film/87020/black-mass





Filmin Konusu

Güney Boston'da büyüyen iki çocukluk arkadaşı olan James 'Whitey' Bulger (Johnny Depp) ve John Connolly (Joel Edgerton) yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde birbirlerini çok farklı noktalarda bulurlar: Bulger Boston'daki İrlanda mafyasının en önde gelen ismidir, Connolly ise FBI ajanı olmuştur. Terfi alabilmek için bölgenin bir diğer büyük gücü olan Angiulo Kardeşler çetesini çökertmek isteyen Connolly, bunun için Whitey'den yardım ister. Whitey de rakiplerini alt edebilmek için muhbirlik yapmayı kabul eder. Ancak bu tehlikeli işbirliği kısa süre içinde kontrolden çıkacak, bölge kaosa teslim olacaktır.

İRFAN'IN YORUMU

Mafya babasının kendi rakiplerini bertaraf edebilmek için zekice bir kurgu ile FBI'yı kullanması üzerine bir film. Enteresandır Devlet de yani FBI da mafyayı temizlemek için onu kullandığını sanıyor. Yani kim kimi kullanıyor sorusunun cevabı her zaman devlet olamayabiliyor..

Johny Depp farklı bir karakterle arz-ı endam ediyor...

Acımasız, ama klişe bir mafya babası rolu ile...

Mafya filmleri her zaman ilgi çeken filmlerden olmuştur. Bunların önde gelenleri ise Al Pacino'nun meşhur BABA serisidir. Bunun yanında Sergio Leone'nin Bir zamanlar Amerika filmi de aynı derecede kült olmuş bir filmdir. 

Artık referans noktaları bu filmler olunca değerlendirme de ona göre yapılabilir olmuştur.

Acımasızlık ve insafsızlığın tarihi yazılsa bu mafyaların çıktığı yerlere bakılması daha doğru olur, farklı yerlere bakmaktansa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder