30 Ağustos 2010 Pazartesi

Rasim'den Sevgilerle: Evet, Hepimiz Birimiz Birimiz Hepimiz İçin

Kitabın Adı: Evet! Hepimiz Birimiz Birimiz Hepimiz İçin
Yazarı: Rasim Ozan Kütahyalı
Yayınevi: Profil

Rasim Ozan Kütahyalı, sanırım ilk kitabını çıkarttı. Bu kitap özgün bir kitap değil, Taraf Gazetesi'nden derlemiş olduğu yazılarından oluşmaktadır. Kitapla ilgili bazı değerlendirmelerde bulunmak gerekir sanırım.
Kitabın takdiminde belirtilen bir bölümü buraya almakta fayda var: "Rasim Ozan Kütahyalı ismi ilk kez internette dolaşan yazıları sebebiyle 2007 yılının Aralık ayında duymuştum. Bir liberal internet sitesinde düzenli yazıyordu. Ara sıra da Star gazetesinin AÇIK GÖRÜŞ ekinde görünüyordu. Akla hiç gelmeyecek orjinal tesbitlerde bulunuyordu. Mesela: "Türkler Türkiye'nin Bölünmesini İsteyecek" yazısında bugünlerde yükselen Türkçü ayrılıkçı hareketin analizini 2007 yılından yapıyordu.
Fakat bir yazısı vardı ki Türk entelektüel camiasında bomba etkisi yarattı. O yazı 17 Mayıs 2008'de bir cumartesi günü Taraf gazetesinde yayınlanan: Denizlerin yolu bizi nereye götürür? adlı yazısıydı. O günün gazetesinde bu yazıyı okuyunca: Böyle bir vurucu yazıyı uzun zamandır okumadım, demiştim.
Denizlerin yolu ve Ergenekon zihniyeti, başlıklı yazı tartışmayı daha da körükledi. Daha 27 yaşlarında olan bu genç, ortalığı kasıp kavurmuştu. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar, Rasim'in yazıları dolayısıyla arkasında durdular.
Bu tartışmanın ardından Taraf gazetesinin yorum sayfalarında Kütahyalı her cumartesi yazmaya devam etti. Bu sefer Rasim'in sert eleştiri okları direkt mevcut sisteme ve askeri vesayet sistemine yönelikti. Genelkurmaya çok ağır yükleniyordu.
10 Ağustos 2008 tarihinden itibaren "Özgürlüğün Çarpıntısı" adlı köşesinde düzenli yazılar yayınlamaya başladı.
Türk medyasında ilk defa okurlarını sivil itaatsizliğe çağıran yazıyı da Kütahyalı yazdı... Genelkurmay başkanına hitaben "Devlet adamı değilsin, devlet memurusun İlker paşa" başlıklı yazısından ötürü Başbuğ, Kütahyalı'ya hakaret davası açtı. Kütahyalı da "Devlet adamı değilsin, devlet memurusun İlker Paşa 2" yazısı ile karşılık verdi.
Kütahyalı'nın öfkesi kim ne derse desin çok içten bir öfke ve toplumda da karşılığını buluyor."
.....
Evet, bu şekilde özetlemiş Cem Küçük Takdim yazısında
Taraf gazetesinde yazılarını eğer takip etmediyseniz, bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap bu. Mizacı gereği biraz dağınık gibi görünse de biz alıştık artık onun bu stiline.
Devam diyoruz ve bu kitabı tavsiye ediyorum. Sistem her halde böyle sallanır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder