11 Şubat 2015 Çarşamba

Gözlerin Keskin Olması Lazım: Keskin Nişancı

Filmin Adı: Keskin Nişancı

Orjinal Adı: American Sniper

Film ile ilgili bilgi alınabilecek site:

http://www.sinemalar.com/film/219800/american-sniper


2014 - ABD
Aksiyon ,  Biyografi
Keskin Nişancı

Konusu: 
Bahriye Komandoları'na katılan ve Irak'ta 150'den fazla insanın ölümüne sebep olan Chris Kyle (1974-2013) isimli askerin aynı isimli kitabından uyarlanan filmde Chris Kyle'ın askeri kariyeri ve yaşadıkları anlatılacak.

İrfan'ın Yorumu:

Bu film tabi ki oskar ödüllerine hem layık görülür hem de ödülü alır. Açıkçası Clint Eastwood yönetmenlik olarak iyi işler çıkartıyor. Bu film de aynı şekilde güzel bir film. Ama şu bir gerçek ki Clint sanırım güneyli ya da Texaslı. Bu milliyetçi yapı filmelirine de sirayet ediyor zaten. Hem kendi oynadığı filmlerine hem de yönettiği filmlerde "Amerikan Adaleti" diye tırnak içerisine alabileceğimiz bir yöntem göze çarpıyor. O da "filin zücaciyeci dükkanına girmesi" olarak nitelendirilebilir. 
Ne olursa olsun milliyetçi duygular, özellikle Amerikancı milliyetçi duygular had safhada. Bu konuda gerçekten de iyiler. Amerikan ulusunu bir arada tutabilmek için yapıştıkları bir unsuru dibine kadar kullanıyorlar. 
Filme gelince, Irak'da Amerikan askerlerine kök söktüren ünlü bir keskin nişancı  ile mücadele üzerine bina edilmiş edilmesine ama iyi bir yönetmen elinden çıkınca ve olmazsa olmaz aşk, aile ilişkileri vs. de sos olarak kullanılınca. Gelsin oskarlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder