1 Mart 2015 Pazar

Adil Yargılanma mı Dediniz: The Judge

Filmin Adı: YARGIÇ

Orjinal Adı: The Judge


Yönetmen:
Oyuncular:Robert Downey Jr.Robert DuvallBilly Bob Thornton devamı...
TürDram
ÜlkeABD


Bilgi alınabilecek bir site:
http://www.beyazperde.com/filmler/film-215680/
Filmin Özeti:
Hank Palmer parlak bir kariyeri olan, Chicago'da yaşayan bir avukattır. Önemli bir davasının arifesinde, annesinin kaybettiğinin haberini alır. Babasıyla çok uzun zamandır görüşmeyen Hank, aileden iletişimde olduğu tek insanı da kaybetmiştir. Üstelik doğup, büyüdüğü Carlinville kasabasından başka kimseyle de görüşmemiştir. Annesinin cenazesi için geri dönen Hank'ı, burada cenaze töreninden daha fazlası beklemektedir. Pek de sıcak karşılanmadığı kasabadan bir an önce uzaklaşmaya çalışırken kendisini, 42 yıllık yargıç olan babasını savunmak üzere mahkemede bulur... 
David Dobkin'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Robert Duvall ve Vera Farmiga bulunuyor.

İrfan'ın Yorumu
Ülkemizde adaletin mumla arandığı bir dönemden geçiyoruz. Daha önce de sanki mumla aranmıyormuş gibi diye içinizden bana seslendiğinizi de düşünüyorum. Vakıa sizin içinizden geçenler de doğru. 
Film Amerikan adalet sisteminde sakıntılı bir öğrencilik yıllarından sonra başarılı bir avukat ile onun yargıç babası arasında geçen enteresan bir adalet arayışı ile alakalı. Her ne kadar aile sorunları da ön planda görünse de yargıç olan babasının işlemiş olduğu bir suçun bedelini ne pahasına olursa olsun ödeme azmi ve oğlunun babasını neye mal olursa olsun kurtarma arayışı görünmekte. 
Tabi 1400 küsür sene önce insanlığa gönderilmiş Kur'an ayetlerinde adaletin ne kadar önemli olduğu defalarca vurgulandığında ümmetin şu an içinde bulunduğu durum gerçekten içler acısı. 
Bir kavme olan kin adaletsizliğe sevketmemeli
Anne baba ve akraba ilişkileri adaletsizliğe sevketmemeli
Eş, dost vs. adaletsizliğe sevketmemeli
Para, taltif, vs. adaletsizliğe sevketmemeli...
Bu böyle devam edip gidebilir. Aslolan neye mal olursa olsun adalet, adalet, adalet. 
Adaleti bir nebze de olsa aramak için izlenmesi gereken bir film olarak kayıtlara geçirilebilir. Ama şu bir gerçek ki "12 Kızgın Adam" adlı şaheserin yanına yaklaşılamasa da içimizdeki adalet duygusunu tatmin eder mi. Buyrun izleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder