2 Mart 2015 Pazartesi

Benim Hayatım Senin Hayatın: Boş Ev

Filmin Adı: Boş Ev

Orjinal Adı:Bin Jip / 3 İron

Film ile ilgili bakılabilir bir site:

http://www.sinemalar.com/film/1038/bos-ev

2004 - GüneyKore ,  Japonya
Dram ,  Romantik ,  Suç
88 Dak.
Kim Ki-duk

Konusu:

Kendine ait bir hayatı olmayan, diğer insanların yaşamına kendi yöntemleri ile ortak olan bir adam... Ve yardıma ihtiyacı olan genç ve güzel bir kadın... Tatile giden insanların evlerini kullanarak yaşayan ve karşılığını kendince bozulmuş ev aletlerini onararak ödeyen tuhaf bir adamın hikayesi... Yine böyle bir misafirliği sırasında evde yalnız olmadığını fark eder. Evde kocası tarafından işkence gören genç bir kadınla karşılaşan adam oldukça şaşkındır. İlk başta birbirlerinden çok farklı görünen bu iki insan giderek yakınlaşır ve aralarında sıradışı bir ilişki başlar.

Bir yorum:

film o kadar zekice ilerliyor ve bunu hiç seyirciye çaktırmadan yapıyor ki,hayran olmadan edemiyorsunuz.bu adam, bu kadar eve giriyor,nasıl yakalanmıyor?diyorsunuz.yakalanıyorlar ve duruma inanıyorsunuz.çamaşır makinesi icat edilmemiş mi? diye düşünüyorsunuz.adamın zevki ve borç ödeme yöntemi olduğunu anlıyorsunuz,yine inanıyorsunuz...gireceği evlere önceden broşür koyup,evde insan olup olmadığını anlama,oldukça iyi bir düşünceydi.bu şekilde,akla takılan bütün soruları da ağır ağır cevaplıyor film...adam,kadının moralini düzeltmeye çalışıyor.kazara bir ölümle kadın,adama teselli veriyor bu sefer.bu ve bunun gibi sahnelerle ise,birbirlerinin duygularının yerine geçişlerini seyrediyoruz.kadının adam yokken,onunla geçtiği evlerin hepsinden geçmesi,öpüştükleri yerde uyuması ve o,çamaşırları elinde yıkıyor diye,kadının da öyle yapmaya başlaması,etkileyici anlardandı...kadın konuşmuyor,konuşmuyor,finalde öyle bir yerde konuşuyor ki... tüm suskunluğunun karşılığını veriyor seyirciye.ve sonra afişteki resim geliyor gözlerimizin önüne.ne kadar anlamlı,duygu yüklü bir karedir o...sonrasında da aşıkların ayaklarına dönüyor kamera.tek baskülde,tek beden olmuşlar...arap müziğinin güzelliğiyle de,filmin artan etkisi,bize bir şölen sunuyor böylelikle...kim ki duk'un izlediğim ilk filmi...gerisi de kısa zaman içerisinde gelecektir kendi adıma.sessizliğin anlamına şahit olmanız adına kaçırmamanız gereken bir yapım

İrfan'ın Yorumu:

Holywood filmlerini izleyip de dünya sinemasına gözlerini kapadıysanız, ilk açacağınız ülkelerden birisidir Güney Kore sineması. Burada da öyle bir yetenek var ki, iki filmini izledim şu ana kadar, diyalog olmadan görüntülerle, doğal güzelliklerle ve diyalog dışındaki bütün unsurları çok iyi kullanarak yöneten Kim Ki Duk. Bu yönetmen hem çok yetenekli, hem konulara çok hakim, hem de seyirciyi nerde ne zaman vuracağını da iyi biliyor.
Çok güzel bir film... Kaçırmayın derim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder