6 Mart 2015 Cuma

Hilafet mi Geliyor ne?

Hilafet Konferansı

İstanbul’da, Hizb-ut Tahrir tarafından “Demokratik Başkanlık Modeli mi, Raşidi Hilafet mi? ” başlıklı konferans düzenlendi. Yurtiçi ve yurtdışından konuşmacıların yer aldığı programda Hilafet’in son merkezi olması nedeniyle İstanbul’un önemine dikkat çekildi.
Programa Türkiye’den İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, Mazlum-Der başkanı Cüneyt Sarıyaşar, İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, Kalem-Der Başkanı Ahmed Kalkan ve Yeni Akit gazetesi yazarı Faruk Köse katıldı.
Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın sunumu ile başlayan konferans, Mısır’dan Mühendis Şerif Zayid, Muhammed Hanefi Yağmur ve Lübnan’dan katılan Ahmed el-Kasas’ın konuşmaları ile devam etti. Dr. İyad Kuneybi ise, Ürdün Hükümeti’nin yurtdışı çıkış yasağı getirmesi nedeniyle programa tele-konferans yöntemiyle katıldı.
Hizb-ut Tahrir lideri Ata b. Halil Ebu’r Raşta tarafından gönderilen mesajda: “Hilâfet, imparatorluk veya krallık olmadığı gibi, cumhuriyet rejimine göre parlamenter veya başkanlık da değildir. Hilâfet, ne Allah’tan başkasının kanun koyduğu demokrasi veya diktatörlük, ne de beşeri sistemlerden herhangi birisi değildir. Hilâfet, kanları, namusları ve malları koruyup zimmete vefa gösterendir. Baskı ve zor kullanarak değil, rıza ve serbest irade ile biat alır. İnsanlar, korkarak ve endişe ile değil, güven içinde ona göçerler.” denildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder