11 Eylül 2023 Pazartesi

MERMER ADAM ( ? )

 YAZAR:               

Jean-Christophe Grange





KİTABIN ADI:    

Mermer Adam


ÇEVİREN:           

Tankut Gökçe


YAYINCI:            

Doğan Kitap


TARİH:                

11/09/2023

 

BARD DER Kİ: 

Jean-Christophe Grange'nin Mermer Adam kitabı, 1939 yılında Berlin'de geçen bir polisiye romanıdır. Kitap, Reich'ın ileri gelenlerinin eşlerinin vahşice öldürülmesi üzerine kuruludur. Gestapo subayı Franz Beewen, öldürülen kadınların psikiyatrı Simon Kraus ve aristokrat psikiyatr Minna von Hassel, bu cinayetleri çözmek için bir araya gelirler.

Kitap, sürükleyici bir olay örgüsüne ve güçlü karakterlere sahiptir. Grange, Nazi Almanyası'nın karanlık ve baskıcı atmosferini ustaca yansıtmıştır. Cinayetlerin ardındaki sır perdesini aralamak için verilen mücadele, okuyucuyu son sayfaya kadar heyecanlandırmaktadır.

Olumlu yönler:

  • Sürükleyici olay örgüsü
  • Güçlü karakterler
  • Nazi Almanyası'nın karanlık atmosferinin başarılı bir şekilde yansıtılması

Olumsuz yönler:

  • Bazı karakterlerin gelişiminde eksiklikler
  • Sonu biraz tahmin edilebilir

Genel değerlendirme:

Mermer Adam, polisiye roman türünde başarılı bir eserdir. Grange, bu kitabında, 1939 yılında Berlin'de işlenen gizemli cinayetleri, sürükleyici bir olay örgüsü ve güçlü karakterler eşliğinde anlatmıştır. Kitap, Nazi Almanyası'nın karanlık ve baskıcı atmosferini de başarılı bir şekilde yansıtmaktadır.

Kitabın olumlu yönleri arasında sürükleyici olay örgüsü ve güçlü karakterleri sayılabilir. Grange, cinayetleri çözmek için verilen mücadeleyi, okuyucuyu son sayfaya kadar heyecanlandıracak bir şekilde anlatmıştır. Kitaptaki karakterler de iyi bir şekilde işlenmiştir. Franz Beewen, Simon Kraus ve Minna von Hassel gibi karakterler, okuyucunun ilgisini çekecek şekilde oluşturulmuştur.

Kitabın olumsuz yönleri arasında bazı karakterlerin gelişiminde eksiklikler ve sonun biraz tahmin edilebilir olması sayılabilir. Örneğin, Franz Beewen karakterinin gelişiminde, geçmişi ve motivasyonları hakkında daha fazla bilgi verilebilirdi. Ayrıca, sonu biraz tahmin edilebilirdi. Ancak, bu olumsuz yönler, kitabın genel başarısını engelleyebilecek nitelikte değildir.

Sonuç olarak, Mermer Adam, polisiye roman türünde başarılı bir eserdir. Grange, bu kitabında, 1939 yılında Berlin'de işlenen gizemli cinayetleri, sürükleyici bir olay örgüsü ve güçlü karakterler eşliğinde anlatmıştır. Kitap, Nazi Almanyası'nın karanlık ve baskıcı atmosferini de başarılı bir şekilde yansıtmaktadır.

İRFAN DER Kİ:

Bard'a katılıyorum. Nazi Almanya'sının o dönemini iyi tasvir etmesi yetmez aynı zamanda duyguyu da çok daha iyi vermesi gerekirdi. Özellikle ölüme gönderilen insanların iç dünyasını yansıtmada yetersiz kaldığını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder