21 Mayıs 2011 Cumartesi

Sorulası Sorular: Öteki Dünya

Filmin Adı: Öteki Dünya
Orj. Adı: Hereafter

Filmin Konusu: Clint Eastwood'dan doğaüstü güçlerle ilgili bir gerilim filmi...

Amerikalı bir işçi, Fransız bir gazeteci ve Londra'da yaşayan bir öğrenci henüz birbirlerinden haberdar değildir. Ancak onların ortak bir noktası vardır: Ölüm etraflarında kol gezmektedir.

İnternet Sitesi: http://www.sinemalar.com/film/54798/Oteki-Dunya/

İrfan'ın Yorumu: Clint Eastwood, yaşlandıkça ölüm ile ilgili sorular kafasına takılmış olmalı. Film olarak farklı bir dala yelken açmış. Buna rağmen filmi çok başarılı buluyorum.
İnsanoğlu "nereden geldik", "niçin geldik" ve "nereye gidiyoruz" sorularını her zaman sormuştur. Bu soruların cevabını insan kendi aklı ile vermeye çalışsa da, böyle büyük bir yükün altından kalkamayınca inkar yoluna gitmeyi tercih etmiştir. Özellikle günümüz dünyasında inkar çok daha yaygındır. Oysa bu ağır soruları ancak din cevaplamıştır. İnsanoğlu fıtraten bu soruların cevabının din tarafından verilebileceğine meyyal yaratılmıştır. Bu soruların en güzel cevabını İslam dininde rahatlıkla bulabilirsiniz.
1. Niçin geldik. "Biz insanları ve cinleri yalnız Bana ibadet etsinler diye yarattım." Kur'an- Kerim
2. Nereden geldik. "Adem'i topraktan, eşini de ondan yarattık."
3. İnsanoğlu Allah'ı ve Allah'ın tercih ettiklerini seçerse, Cennete, Allah'ın dışında bir tercihte bulunursa Cehenneme gidecektir.
En kaba şekli ile bu kadar kâfi sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder