2 Mayıs 2011 Pazartesi

Kabadayı'nın Façasını Bozan Adam


Tarihe Not Düşüldü: Cılız Adam Öldü

O kasaba ki kabadayılarıyla da meşhur bir semttir. Kabadıyıları adaletten yoksundur, kendine göre bir namus anlayışları vardır vesselam. O kasabaya nizam vermeye çalışan
hakdan ve adaletten yoksun vahşi kabadayıya, oranın cılız delikanlısı baş kaldırır. Yapma der, vurma der, büyümüşsün ama adam olamamışsın der. Hatta öyle ileri gider ki, ayağını denk al tehditleri dahi savurur. Kışın soğuğunda, millet fırının önünde kuyruğa girmiş beklerken, sıranın önüne geçmeye devam eder bu kabadayı. Kimse korkusundan ses çıkaramaz, boyun büker. Ta ki o cılız delikanlı ses verene kadar. "Ey kabadayı! Ya adam olursun, ya da façanı alırım" der. "Façamı mı alırsın, sen mi?" diye kükrer kabadayı ve yüzüne bile bakmaz cılız delikanlının.

11 Eylül'de herkes işe giderken, kabadayının önüne dikilir cılız delikanlı. Cebinden küçük elma bıçağını alır ve hiç umulmadık bir hareketle kabadayının façasını söz verdiği gibi bozar. O tarihten bu tarihe gittikçe vahşileşir kabadayı, ama façası bozulmuştur artık. İntikam yeminleri ederek yıllarca cılız delikanlının peşinden koşmuştur. Cılız delikanlı ise kasabada değil artık şehirde de tanınır olmuştur. Kabadayı her kükrediğinde, küçük bıçağının ucunu gösterip nanik yapmakdadır yıllar yılı. Yıllar yılları takip etmiştir, cılız delikanlı yorulmuş ve hastalanmıştır. Dostları terketmiştir, ama namı yürümüş gitmiştir. Ve bir gün haber gelir. Kabadayı cılız delikanlıyı bulmuş ve yere sermiştir. Çok kötü pataklamış, içindeki bütün kini ve nefreti ona boşaltmıştır. Pataklamakla kalmamış, ibreti alem olsun diye canına da kastetmiştir cılız delikanlının.

Cılız delikanlı ile ilgili şehir efsaneleri bile uydurulmuştur. Kimileri cılız delikanlının aslında kabadayının adamı olduğunu bile söylemiştir. Kimileri cılız delikanlının yaptığının yanlışlığını, hiçbir şekilde elma bıçağı taşımaması gerektiğini söylemiş, yerden yere vurmuşlardır.
Cılız delikanlının arkasından muhakkak ağıt yakanlar olacaktır. Yerden yere vuranlar da... Ama tarihe not düşüldüğünde, kabadayının façasını bozan adam olarak anılmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder