23 Aralık 2011 Cuma

Hepimiz Hamas'ın Askeriydik...

İrfan'ın Yorumu: "Allah'ın ipine toptan sarılın, siz ayrı iken sizi birleştiren O'dur ve de O'nun nimetlerini çokça anın." (Ali İmran, 103) Aşağıdaki haberi duyunca bu ayeti kerime aklıma geldi. Haber doğru ise "Hepimiz Hamas'ın askeriyiz" diye slogan atılan günleri özleyeceğiz herhalde. Kaynak Associated Press, bizim bu haberi gördüğümüz yer İslâmi hassasiyeti olan Press Medya... 
Hamas, işgalci İsrail terör devletini, onların anladıkları dille kutsal topraklardan kovmaya çalışan, bunun için kurulmuş bir örgüt. Bütün dünyadaki müslümanların gönlünü kazanmış, cihadı dimdik bir şekilde ayakta tutan, taviz vermeyen, ödünsüz direnmeye çalışan yiğitler ordusu. Kurucusu şehid Ahmed Yasin. Yıllarca İsrail zindanlarında tavizsiz ve dik duruşu ile müslümanlara örnek olmuş yiğit mücahid. 
Filistin Kurtuluş Örgütü ise, Mahmud Abbas önderliğinde her türlü zillet anlaşmalarına imza atan bir örgüt. Hamas, FKÖ şemsiyesi altına girerek Allah'ın ipine toptan sarılın ayetini mi uyguladığını sanıyor acaba. 
İslami Cihad'ı da aynı şemsiyeye dahil etmeye çalışacaklarmış.
Her ne kadar detaylı bir bilgiye şu an sahip olmasak da gelen bu haberler canımızı sıktı. Başkalarının canını sıktı mı bilmem. Ama intifada günlerinde, Gazze savaşı günlerinde ve tüm Hamas'ın cihadı ayakta tutan direniş günlerinde Türkiyeli müslümanlar meydanlarda avazlarının çıktığı kadar bağırıyorlardı: "Hepimiz Hamas'ın askeriyiz"... 
Bugün FKÖ şemsiyesi altına girmiş bir Hamas'ın askeri olunur mu? 

Filistin'de birlik için önemli adım

Hamas, Filistin’de birlik sağlanması adına çok önemli bir adım atarak Filistin Kurtuluş Örgütü şemsiyesi altına girmeyi kabul etti.


Filistin'de birlik için önemli adım
Associated Press'in haberine göre, Hamas lideri Halid Meşal, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderlik seçimleri için hazırlık yapacak komiteye katıldı.
FKÖ seçimlerinin birkaç yıl daha yapılması beklenmiyor, ancak Meşal'in bu hamlesi Hamas'ın rakibi El Fetih'in lideri Mahmud Abbas'la işbirliği yapacağı anlamına geliyor.
Hamas'ın Filistin bağımsızlık hareketinin şemsiye kuruluşu FKÖ'ye katılması, aynı zamanda FKÖ'nün İsrail'e verdiği bütün taahhütlerinin Hamas tarafından da kabul edilmesi demek.
İLİŞKİLER İÇİN ÇOK KRİTİK BİR ADIM
Bu Filistin siyaseti adına çok kritik bir gelişme. Böylece Hamas'ın 2007 yılında Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele geçirmesiyle kopan iki grubun yeniden birleşmesi için en önemli adım atıldı.
Önümüzdeki yıl Batı Şeria'da ve Gazze'de ortak bir parlamento için ayrı ayrı seçimler yapılması öngörülüyor.
BİR AYDA İKİNCİ KEZ
Abbas ve Meşal, uzlaşma görüşmeleri için bir ay içinde ikinci kez bir araya geldi.
El Arabiya'ya konuşan El Fetih heyeti başkanı Azzam el Ahmed, liderlerin dün akşam Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığını, geldikten kısa süre sonra görüşmelere başladığını duyurdu.
Liderlerin görüşmesinden önce heyetlerin, Hamas'ın Gazze'nin kontrolünü ele geçirdiği 2007'da fonksiyonunu kaybeden Filistin Meclisi Yasama Konseyi'nin yeniden faal hale getirilmesini ele aldığı bildirildi.
Abbas ve Meşal son olarak Kahire'de 24 Kasım'da bir araya gelmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder