13 Ağustos 2012 Pazartesi

Harflere ve Rakamlara Savaş İlan Ediyorum !


Filmin Adı: Her Çocuk Farklıdır
Orjinal Adı: Taare Zameen Par
Yönetmen: Aamir Khan
Oyuncular: Aamir Khan, Darsheel Safary

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

İrfan'ın Yorumu: 3 İdots filminden sonra Aamir Khan'ın filmleri ilgi alanıma girdi. Çünkü bu genç adam kimsenin değer vermediği, gözümüzden kaçan konuları gözümüzün içerisine öyle usturuplu bir şekilde sokuyor ki, inanılmaz... Harfleri, sayıları, derinlik hissini algılama sorunu yaşayan bir çocuğun aslında ne kadar zeki olduğunu, tarihte bunlarla ilgili örneklerin de olduğunu, bu çocuklara geri zekalı muamelesi yerine onların dünyayı algılama şeklini anlamaya çalışarak yardımcı olunabileceğini gösteren enfes bir film daha. Tarihte büyük dahilerin, ilk zamanlarda geri zekalı muamelesine tabi olanlar olduğunu bildiğimizden bu film de  farkında olmadan elimizin altında kayıp gitmekte olan dahilerin varlığını bulmaya yönelik bir ipucu niteliğinde. 
Yine gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız anlar gelecektir ve yine yüzünüzde gülümseme eksik olmayacaktır, inanın bana. Holywood sahtekarları yerine insana dokunan filmler izlemeye devam...

Film ile ilgili bilgi alabileceğiniz internet adresini de paylaşayım:
http://www.sinemalar.com/film/40235/taare-zameen-par

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder