20 Nisan 2013 Cumartesi

Sözünde Durmayanlarla İlgili Bir Hatırlatma




Rasulullah (s.a.v) buyurdu ki:

"Allah kıyamet gününde ilkleri ve sonrakileri bir araya getirip toplayacağı zaman sözünde durmayan herkes için bir sancak yükseltilecek ve: İşte bu filan oğlu filanın sözünde durmayışının alametidir, denilecek" 





Hadis'in tam metni ve kaynak aşağıdadır:
4504-9/1- Bize Ebu Bekr b. Ebu Şeybe tahdis etti, bize Muhammed b. Bişr ve Ebu Üsame tahdis etti. (H.) Bana Züheyr b. Harb ve Ubeydullah b. Said -yani Ebu Kudame es-Serahsi- tahdis edip (Ebu Usame ile) dedi ki: Bize Yahya -ki o el-Kattan'dır- tahdis etti, hepsi Ubeydullah'dan rivayet etti. (H.) Bize Muhammed b. Abdullah b. Numeyr -lafız ona ait olmak üzere- de tahdis etti, bize babam tahdis etti, bize Ubeydullah, Nafi'den tahdis etti, o İbn Ömer'den şöyle dediğini rivayet etti: (Rasulullah): "Allah kıyamet gününde ilkleri ve sonrakileri bir araya getirip toplayacağı zaman sözünde durmayan herkes için bir sancak yükseltilecek ve: İşte bu filan oğlu filanın sözünde durmayışının alametidir, denilecek" buyurdu. [1]



[1] Ebu Bekr b. Ebu Şeybe ve Muhammed b. Abdullah b. Numeyr'in rivayetlerini Müslim yalnız başına rivayet etmiştir; (T), 7862, 7996, 8100; Züheyr b. Harb'ın rivayetini Buhari, 6177 -muhtasar olarak-; (T), 8166'da rivayet etmişlerdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder