8 Kasım 2016 Salı

Darbe Darbe Dedin Başımın Etini Yedin: Darbenin Kayıp Saatleri

Kitabın Adı: Darbenin Kayıp Saatleri
Yayınevi: Destek Yayınları
Yazarı: Mete Yarar / Ceyhun Bozkurt
Kitabı Bitiriş Tarihi:          7 Kasım 2016             -           18.32 / İstanbul

İrfan'ın Notu:
15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte bir kişinin görüşleriyle, bakış açısıyla, olayları değerlendirmesiyle öne çıktığını görebiliyordunuz. Mete Yarar'dan bahsediyorum. 15 Temmuz'dan önce de yazdığı yazılar ve televizyondaki bazı programlarda kendisini hissetirmişti ama 15 Temmuz'dan sonra daha bir belirgin hale geldi. İşte o Mete Yarar, Çeyhun Bozkurt ile beraber el ele vererek bir kitap çıkardı. Darbenin Kayıp Saatleri.
Kendisini dinlediğinizde ve kitabına baktığınızda milliyetçi muhafazakar vatanperver bir kişi izlenimi veriyor. Siyasi duruşu ise herkese mesafeli olarak kendisi beyan ediyor.
Peki ne yazıyor ve ne söylüyor Mete Yarar ve arkadaşı: Kitap büyük bir özenle hazırlanmış. Buna rağmen birkaç ufak tashih hataları göze çarpmıyor değil. Ama buna rağmen kitabın 15 Temmuz'u anlamamıza yönelik büyük bir gayreti olduğunu söyleyebilirim...
TV'de daha önce Amerikan yapımı 24 diye bir politik gerilim filmi vardı. Sistem olarak ona uygun hale getirerek yazmışlar. Adım adım, saat saat, dakika dakika. 24 saatte bir darbe başladı ve bitti...
İşte bu darbe girişiminin an be anını sanki o anları tekrar yaşarcasına bize anlatan bu kitabı çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Şiddetle tavsiye eder, önyargılardan uzak bir şekilde kitabı okumanızı salık veririm.

Kitap ile ilgili İrfan'ın notları

Komplo teorisi güdenlere nazire olması bakımından aldığım bir not:
"Bunlar yaşanırken bir şey dikkat çekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sakindi. Hatta sonradan yanındakilere sorduğumuzda bu sakinliğini şöyle açıkladılar:
Göreve geldiği günden itibaren çok sayıda badire atlattı. 7 Şubatlar, 17-25 Aralıklar, parti kapatmalar, muhtıralar vs. Her defasında sakinliğini korudu. Bugün niye sakinliğini korumasın?" (sayfa 127)

"Buraya not düşmek gerekmektedir.
Özel Kuvvetler Karargahı o akşam düşseydi ve Semih Terzi öldürülmeseydi belki de tüm Türkiye'de bordo berelileri Ankara'ya, İstanbul'a getirip bu işi bitireceklerdi. Kimse o personele haberleri olduğu halde nasıl gelirler diye soramaz.
Neden mi?
Özel Kuvvetler'de çok özel operasyonlara gitmeden önce karartma uygulanır." (sayfa 153)

Ve  daha nice önemli anlar bu kitapta sizleri beklemektedir.

Tanıtım Bülteni'nden

15 Temmuz'u tek başına bir darbe girişimi olarak mı alacağız yoksa geniş fotoğrafa mı yerleştireceğiz? Bunu hiç düşündünüz mü? Yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikelerine dikkat çekenlerin 15 Temmuz'u bir grubun basit bir darbe girişimi olarak görmesi mümkün mü? Dibimizde bir kaos yaşanırken, içimizde terör örgütleri pusudayken 15 Temmuz'u bunlardan bağımsız ele alamayız. Büyük bir yapbozun parçasını yaşadık o gece. Buradaki şablonu ve amacı anlayamaz, öğrenemezsek karşımızdaki gücün olası diğer hamlelerinde başarısız olabilir, tökezleyebiliriz. Biz bu kitapta size sözünü ettiğimiz yapbozun küçük bir parçasını değil, bütün şablonu okuyabileceğiniz önemli verileri aktarmaya çalıştık.

Çünkü 15 Temmuz gecesi kripto bir suç örgütü tarafından bireylere yönelik değil Türk milletine karşı bir cinayet işlendi. Dünyada bilinir ki kusursuz cinayet diye bir kavram yoktur. Katiller ne kadar dikkat etseler de ya başlangıcında, ya cinayet mahallinde ya da sonrasında arkalarında birçok iz bırakırlar. Biz bu kitapta 15 Temmuz gecesine nasıl geldiğimizi, o gecedeki kayıp saatleri ve sonrasında yaşanan süreci aktarma amacını taşıdık. 15 Temmuz saat 14.45'te Milli İstihbarat Teşkilatı önünde bir koşturmayla başlayan 25 saatlik süreci yazmaya, bu 25 saatte şu soruların yanıtlarına ulaşabilmeniz için bir yol açmaya çalıştık:

-Darbe nasıl öğrenildi?
-Darbe ne zaman planlandı ve harekete geçildi?
-Darbenin bir numarası kimdi?
-Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı neden bilgilendirme yapmadılar?
-Darbeyle ilgili ihbar gelmiş olmasına rağmen önemli komutanlar neden Ankara'ya çağrılmadı ve düğünlere katıldılar?
-Bu kripto örgüt kendini nasıl kamufle etti?
-Genelkurmay'daki örümcek ağını nasıl oluşturdu?
-15 Temmuz gecesi ilk olarak nereyi hedeflediler?
-İstanbul ve Ankara dışında gerçek anlamda neler yaşandı?
-Cumhurbaşkanı'nın Marmaris seyahatine yol açan kritik görüşme neydi?
-Darbenin kırılma anları nelerdi?
Bu soruların yanıtlarını elimizden geldiği kadar ilgililere sorduk. Olayların geçtiği yerleri adım adım gezdik, bilgi topladık, katilin eşkâlini tarif edecek sonuçlara ulaştık.

Şimdi sizleri o gecenin kayıp saatlerini bulmanız, katilin eşkâlini görebilmeniz için 15 Temmuz 14.45'e, Ankara Yenimahalle'deki Milli İstihbarat Teşkilatı'nın önüne götürüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder