1 Kasım 2016 Salı

Robotla Şaka Olmaz: Ex Machina

Film Adı: Ex Machina

Yönetmen: Alex Garland

Bilgi sitesi: http://www.turkcealtyazi.org/mov/0470752/ex-machina.html

Bilgi sitesi: http://www.imdb.com/title/tt0470752/?ref_=nv_sr_3

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.... Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın paylaştığı bilimkurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor


İrfan'ın Yorumu:

Yapay zeka konusu hak ettiği güncelliği Türkiye'de yeterince bulabilmiş değil. Ama bu gelecekle ilgili tasarımlarda, arge çalışmalarında güncelliğini koruyor kanaatindeyim.

Her ne kadar bilim kurgu üzerinde olmuş olsa da robotların gelecekte hayatımızda hangi durumlarda yer alacağını da göstermesi bakımından ilginç.

Filmin birçok ödül aldığını da kenara not düştükten sonra bilim kurgu denemeleri içerisinde dikkatinizi çekebileceğini tahmin ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder