19 Ekim 2010 Salı

Normali bulmaya çalışmak: Erbakan Döndü

Saadet Partisi olağanüstü seçimi yapıldı. Necmettin Erbakan partinin başına geçti.
Bu kadar.
Bu kadarla kalsa iyi. O zaman biraz daha derinlemesine bakalım.
Evet normal bir siyasi partinin, olağan ya da olağanüstü seçimleri yapılır, partililer ortak bir ya da iki isim üzerinde anlaşırlar, en fazla delege oyuna sahip kişi partinin başına geçer.

Peki Saadet Partisi normal bir parti mi? Hayır. Değişik evrelerden geçerek bu isimde kaldılar. Defalarca yerleşik statükocu ve diktatoryal rejimin savunucuları tarafından kapatıldı. Liderleri yasaklandı. Milli görüş adı verilen zihniyetin sahipleri bahane edilerek müslümanlara olmadık zulümler reva görüldü. Defalarca kapatılıp değişik isimlerle kurulan ve milli görüş zihniyetin temsilcilerinin partisi normal bir parti değil.
Lideri Erbakan, tek adam olmanın avantajları ile yeniden partinin başına seçildi. Peki Erbakan normal mi sizce. Yaşı kaç bu liderin? 80 leri devirdi. Yürümeye mecali yok. Normal insani melekelerinin sağlıklı çalışıp çalışmadığı tartışılır. Bunu hakaret etmek için değil vakıayı dile getirmek için söylüyorum. Ecevit hastalığı döneminde nasıl normal değildi ise Erbakan için de aynı şey söylenebilir.
Delegeler normal mi sizce? Akıllarını liderlerinin ceplerine koyabilmiş bir görüntü görünüyor. Reel değil duygusal hisleri ile hareket ediyorlar. Nasıl bir zihin kaymasıdır bu ki 80 leri devirmiş bir lideri kadim bir görüşe sahip olduğunu iddia ettikleri partinin başına geçirirler. Akıl alır gibi değil.
Peki ya Saadet Partisi taraftarları sizce normal mi? Saadet Partisi'ne Numan Kurtulmuş gibi bir lideri kazandırmışken, hangi saiklerle birden bu partiden el çektirebildiler?
Yönetim kuruluna gelenleri de takip etmişsinizdir. Değerli oğulları Fatih bey (neyi feth etmiş, Numan Kurtulmuş'un ayağını kaydırdıklarında İstanbul'un fethi heyecanı mı duymuştur acaba), çok kıymetli damatları vs. Yılların köleleri beyaz saçlı dinazorlar.

Şimdi bu parti mi ülkenin yönetimine talip. Eh ben buna kısaca Yuh derim!

1 yorum:

  1. Peki Saadet Partisi normal bir parti mi?
    Kesinlik Hayır
    Delegeler normal mi sizce?
    Kesinlik Hayır
    Zümer/39 De ki: "Ey milletim! Durumunuzun gerektirdiğini yapın; doğrusu ben de yapacağım.

    40-Kendisini rezil edecek azap kime gelecek, kime sürekli azap inecek bileceksiniz.

    41"Şüphesiz biz bu Kitab'ı sana, insanlar için hak olarak indirdik. Artık kim doğru yolu seçerse kendi lehinedir; kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmış olur. Sen onların üzerinde vekil değilsin.

    Söyleyeceğim bir söz yok

    YanıtlaSil