3 Ekim 2010 Pazar

Soygun Sever misiniz? Leverage

Dizi Film: Leverage

Leverage, Amerikan TNT televizyonu tarafından yayınlanan bir drama, suç ve gerilim dizisidir. Yapımcısı ise daha önce The Triangle adlı mini dizinin yapımcılığınıda yapmış olan Dean Devlin'dir.
Dizi hikayesi, Los Angeles'ta bulunan bir hırsız takımı etrafında geçiyor. Bu takımın başında bulunan Nathan Ford eski bir sigorta müfettişidir. Diğerleri ise; Sophie işinin uzmanı bir dolandırıcı, Eliot güçlü ve akıllı bir telafi uzmanı, Parker becerikli bir hırsız ve Alec ise bilgisayar uzmanı bir hacker ve mucit.
Kendi alanında uzman bu insanlar, bildiğiniz hırsızlık çetelerine benzemiyorlar. Onların amacı kötü insanlar/şirketler tarafından dolandırılıp kanundan yararlanamayan insanlara kanunsuz yollardan yardım etmek, kötü adamların kuyusunu kazmak. Ki bu işide çok iyi yapıyorlar. Kısacası Leverage, bol aksiyonlu, bol gerilimli başarılı bir dizi.


İrfan'ın Notu: Oldum olası soygun filmlerinden hoşlanmışımdır. Soyguncuların yaptıkları iş manasında değil, zeka ve yetenekleri hoşuma gitmiştir. Leverage hoşlamadığım soygun fikrini de alt üst ederek tüm yönleri ile sevdiğim bir dizi olmuş. Teknolojiyi kullanmaları, yetenekleri ve en önemlisi amaçları. Soygun yapalım ama Robin Hood stili olsun. Fakirlere ve zorda kalanlara yardımı olsun. Şiddetle tavsiye edeceğim bir dizi film diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder