30 Ocak 2011 Pazar

Firavunun Sonu mu: Mısır'da Ayaklanma

Firavun Diyarından Firavun İçin "SON" Haberini Bekliyoruz:
Tarih belli, yine önemli bir tarihe mi şahitlik ediyoruz? Evet ben yeni gelecek olan arabistanlı hanımların turistik ziyareti dolayısı ile gerekli program hazırlıkları ve telaşı içerisinde iken, dünyada neler oluyor. Tunus'da bir diktatör halk ayaklanması sonucu yakın zamanda yıkıldı gitti. Şu an televizyonda Mısır ile ilgili haberleri tüm cankulağı ile dinliyor, orada yetkileri alınmış el-Cezire kanalının Kahire'deki meydanda canlı yayınını izliyorum. Alınan son haberlerde de Tunus'da Gannuşi'nin ülkesine döndüğü yönündeydi. Enver Sedat'ın öldürülmesi sonucunda iktidar koltuğunu gasp eden Hüsnü Mübarek, yıllardır diktatörlükle yönetiyor ülkeyi. Ülkede Müslüman Kardeşler örgütüne karşı yaptıkları iğrençlikler biliniyor. Muhammed el Baradey için ittifak sağlanmış gibi.
Evet Fringe diye bir dizi var, bilmiyorum takip ediyor musunuz? Paralel evren mantığını işliyor dizide. Orda iki farklı evrende gerçekleşen paralellikler de inceleniyor. Biz de burda firavunlar yıkılırken bizim paralelimizde neler oluyor, neler olacak, hayat devam ediyor. Türkiye'de Kılıçdaroğlu rüzgarı (!) esip gürlüyor. Obama da Tayyip Erdoğan'ı arayarak "bu tip durumlarda sizi ararım ne olacak bu Mısır'ın hali?" diye çaba sarfediyor.
Ben ne mi yapıyorum?
Sevgili kaynım İbrahim ve ailesi bize gelecekler, onları ağarlayacağız. Yeğenim Fatih ve ailesinin de evlilik hazırlıkları yaptığı gerçeğini de gözönünde bulunduruyoruz tabi.
Paralel evrende firavunlar yıkılırken, gerçek hayatta fenerbahçenin trabzon karşısında ilk golünü attığını öğreniyoruz. Hayat da böylece devam ediyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder