20 Haziran 2011 Pazartesi

Kayıtsız Kalınamaz: Damages

Dizi Adı: Damages
Amerikan Hukuk Sistemine Farklı Bir Bakış

İrfan'ın Yorumu: Bu dizi ile ilgili sinemalar.com sitesinde bir okurun yorumunu buraya almak yeterli sanırım.

Dizimizin konusu, arkadaşların dediği gibi hukuki gerilim temalı. En başından zaten dizinin içerisine giriyorsunuz. Esrarengiz olaylar dizisiyle başlayan dizimiz, bu olayları 6 ay öncesinden başlatarak bize nasıl bu hale geldiğini anlatıyor. Her bölümde olaylar o kadar karmaşık bir hale geliyor ki bir an önce finali izleyip heh tamam böyle olmuş demek istiyorsunuz.
Dizi tamamiyle güven duygunuzu sarsmak üzerine kurulmuş. Öyle olaylar görceksiniz ki en sonunda şaşkınlıktan ağzınız açık kalacak, bunu size garanti ediyorum..
Oyunculuklara gelirsek, yıllardır Glenn Close 'u birçok filmde gördüm ve hepsinde de bana oldukça itici geldi ki bu dizide de kesinlikle öyleydi, ama bu oynadığı rollerle alakalı. Kadın bu konuda gerçekten başarılı. Özgüveni son derece sağlam olan, burnundan kıl aldırmayan, dediğim dedik rollerde görmeye alıştığımız Glenn 'i bu dizide de bu rol kimliği altında görmeye devam ediyoruz. Oyunculuğu karşısında kendinizden kesinlikle geçeceksiniz;)))
Rose Byrne 'e gelirsek birçok filmde oyunculuğuna zaten hayran kaldığım bir aktris, özellikle de Hep Seni Aradım 'da. Dizinin başlarında ürkek, sessiz, 2.planda görünen Rose 'a dizinin sonlarında inanamayacaksınız. Yaşadıkları onu öylesine değiştirmiştir ki tamamiyle bambaşka bir kimliğe bürünür. 2. sezonda Rose 'u izlemek için sabırsızlanıyorum;))
Diğer oyunculuklar da rollere göre gayet iyi oturtulmuştu.

Dizi kesinlikle merak olgusunu size en başından en son anına kadar aşılıyor. Kesinlikle kaçırmamalısınız. Bir kere içinde yok yok ; gerilim, gizem, polisiye, suç, aşk, dram... oyunculuklar desen bir o kadar muhteşem !!! eee daha ne duruyorsunuz ki ???
Asıl en ilginci ne biliyor musunuz? Bu diziyi bu kadar geç fark etmem ve birçok sinemaseverin hala fark etmemiş olması. Tanıtımı maalesef iyi yapamamışlar =/ Dizinin tek eksiğinin bu olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder