5 Mart 2012 Pazartesi

Kendimi Feda Ettim: Fetih 1453


Filmin Adı: Fetih 1453
Orjinal Adı: Fetih 1453

Yönetmen: Faruk Aksoy
Yapım Yılı: 2010-2012
Oyuncular: İbrahim Çelikkol,  Dilek Serbest,  Recep Aktuğ,  Şahika Koldemir,  Sedat Mert,  Özkan Güngör,  Volkan Keskin, Cengiz Coşkun,  Erdem Alkan,  Murat Sezal,  Mustafa Atilla Kunt,  Raif Hikmet Çam,  Hüseyin Santur,  Öner As,  Öner As,  Faik Aysoy,  Yilman Babatürk,  Özcan Alişer,  Namık Kemal Yiğittürk,  Devrim Evin,  Naci Adıgüzel,  Edip Tüfekçi, Hüseyin Santur, 

 

Ya ben İstanbul'u alacağım, ya da İstanbul beni


İrfan'ın Yorumu:
Açıkçası filmi izlemeden önce film ile ilgili olumsuz bazı eleştiriler okudum ve filme gidip gitmemeyi çok düşündüm. Fakat İstanbul'un fethi öyle büyük bir hadise ki, bu filme bigane kalınamayacağı noktasında hemfikir olduğum bir arkadaşımla izlemeye karar kıldık. Açıkçası pişman olduğumu söyleyemem. Hani ailece izlendiği taktirde rahatsızlık unsuru olabilecek şeyler maalesef bugün televizyon kanallarında saçma sapan dizilerde fazlasıyla mevcut.
Yönetici halk arasındaki ilişkiler ile ilgili özlü sözler bu filmde
Ortodokslar ile Katolikler arasındaki uzlaşmazlık bu filmde
Katoliklerin daha önce Konstantiniyye'yi yerle bir etmesinin etkileri bu filmde
Entrikalar, ayak oyunları, din faktörünün büyük etkisi ha keza bu filmde yer almakta.
"Sizden önce de bu surlara kadar gelip geri dönenleri hatırlatırım ey Sultan" sözüne karşı "Artık bu sözleri hatırlatmaman için burdayız" diyen bir Fatih.
Hele İstanbul'u fethettikten sonra şehre giriş sahnesi var ki gözleriniz dolacaktır.
Muhakkak izleyin, önyargısız, eleştirel olsa da izleyin. Değer izlemeye derim.

Konusu:
Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir... Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında.


Bilgi alınabilecek internet adresi:
http://www.sinemalar.com/film/48566/fetih-1453

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder