19 Mart 2012 Pazartesi

Suriye Konusunda Saflar Net !

Zulme Karşı Omuz Omuza

Dün Allah'ın hikmeti hava çok güzeldi. Ama havanın güzel olması Suriye'de kanın durması anlamına gelmiyor. Zalim Beşşar Esad rejimi ve onun yardımcıları yine kan akıtmaya, namusları kirletmeye devam ediyorlar. İşte dün İstanbul Beyazıt Meydanı'nı dolduran bir çok müslüman, bu zulme sessiz kalamayacağını haykırdı. Ben de çocuklarımla beraber ordaydık. 
Suriye'de çocuklar öldürülüyor, biz de çocuklarımızla ordaydık...
Suriye'de kadınlar öldürülüyor, biz de kadınlarımızla ordaydık...
Suriye'de yaşlılar öldürülüyor, biz de yaşlılarımızla ordaydık...
Suriye'de gençler kahredercesine işkencelerden geçiriliyor, biz de en güçlü sedamızla ve gençlerimizle ordaydık...
Suriye'de gazetecilerimiz kaçırılıyor, biz de müslüman gazeteciler ile oradaydık.
Ve haykırdık.
Suriye halkının yanında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını, dualarımızla ve Allah'ın bize tanıdığı tüm imkanlarla bu zulüm def edilene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızı meydanda avazımız yettiği kadar haykırdık.
Konuşmacılar ve katılımcıların önemle üzerinde durduğu sadece Beşşar'ın zulmü değildi. Kendini İslam Cumhuriyeti olarak isimlendiren İran, zalimin yanında yer almayı artık bırakmalı... Kendini Allah'ın taraftarı (Hizbullah) olarak nitelendiren örgütler, zalimlerin elinden tutmamalı. Bu, en güçlü kelimelerle, kafalara nakşedildi. 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, akan kanı durdurmaktan aciz, kendi vatandaşlarını dahi kurtaramama zilleti ile karşı karşıya. Bu acziyetin de hükümetten sorulacağı açık ve net olarak belirtildi. 
Ve söz verildi...
Dualar edildi...
Gözyaşları akıtıldı...
Eller havada, omuz omuza, bu zulüm bitene kadar, mazlum Suriye halkı ile dayanışmanın devam edileceğini tüm dünyaya gösterildi.
Adem ve Hamit adlı kardeşlerimiz, sevenlerinin yanına sağ salim dönene kadar ellerimiz yumruk halinde, dualarımız dillerimizde, bekliyoruz.
Ahmet Davudoğlu ve Tayyib Erdoğan'ı burdan bir kez daha uyaralım: Boş teneke gibi ses çıkarmayı bırakın, iş yapın. Kaç gün oldu kendi vatandaşlarını kurtarma konusunda dahi acizsiniz. Her geçen saat, bu kardeşlerimiz için zulüm olduğunu bilmiyor musunuz? Öyle bütün komşularımızla sıfır sorun diyerek akademik çalışma yapmıyorsunuz. Hayatın gerçeklerinin farkına varın!

1 yorum:

  1. Öyleyse o vatandaşları kurtarmak için bir operasyon yapısın ve o meydandaki yiğitler yazılsın o operasyona. Aslaolan hükümet değildir Yiğit insanların yüreğidir.O meydanlarda pek çok slogan atıldı Çeçenistan bosna ve afganistan için ancak yiğit insanlar bu konularda bir şeyler yaptılar bence asaıl konuşması gerekenler onlardır.

    YanıtlaSil