2 Nisan 2012 Pazartesi

Allah'a Bu Kadar Yaklaşmışken: BBC Life

İrfan'ın Yorumu: 
Her bölümde insanın dışında hayvanlar alemine ve bitkilere bakışı çok net ve inanılmaz kaliteli görüntülerle yakalamış olan enfes bir belgesel. Hayvanlar aleminin hayatta kalma mücadelesindeki farklı çözüm yolları. Çiftleşmek ve neslin devamı için gerekli olan kur taktikleri. Bitkilerin güneşi bulma çabası sonucunda çiçeklerini açma görüntüleri... Zaten aşağıdaki internet sitesinde bu belgesel ile ilgili çok daha doyurucu bilgilere de ulaşabilirsiniz. Çok zor olmayacaksa eğer bu belgeseli müslüman gözüyle izlemeniz inanın çok şey kazandıracak. 
Ama belgeselde ne var rahatsız edici olan.
Son bölümde maymunların işlendiği bölümde su yüzüne çıkan gerçek. Maalesef, bilim bu kadar detaylı bilgilere ve harika görüntülere sahip olmasına rağmen, yaradılış gerçeği ile uyum sağlayamamakta. İnsanoğlunu ve diğer canlıları yaratan yüce bir yaratıcı fikrine bir türlü inanamamakta. Oysa o kadar yakın ki. Elini uzatsa bu gerçeği görecek ve avuçlarında hissedecek. Ama son bölümde, maymunlarla insanlar arasındaki % 99 metobolizma benzerliğini, insanoğlunun maymundan gelme nazariyesine bağlamaları yok mu? Acı gerçekten.
Bakış açısı olarak inananların ibretler alacağı enfes bir belgesel.

Geniş bir bilgi alabileceğiniz internet adresi:
http://hayat.ntvmsnbc.com/index.html

Hakkında
Heyecan, keşif, eğlence ve ilk kez görüntülenen nefes kesici sahneleriyle bu on bölümlük belgesel, doğal hayattan 130 inanılmaz hikâyeyi ekranlara taşıyor. Dünyadaki yaşamın görkemli çeşitliliğini ve hayvanlarla bitkilerin hayatta kalmak için geliştirdikleri sıra dışı taktikleri keşfedin. Evrim gözlerimizin önünde gerçekleşirken, tüm canlılar doğanın zorluklarının üstesinden gelmek için büyük bir baskı altında sınırlarını zorluyorlar. Son teknoloji sinema teknikleri, daha önce görüntülenmemiş hayranlık uyandıran güzellikte sahneler yakaladı. Kur yapan kuşların su üstünde koşup dans edişleri, balıkların yüzgeçleriyle havalanarak avcılarını atlatışları, sineklerin hayret verici gözbebeği şişirme yarışmasındaki çekişmeleri… Dört yıldan uzun süren çekimlerde her kıta ve her doğal ortamda 3000 günden fazla çekim… Karşınızda Yaşam. Daha önce hiç görmediğiniz haliyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder