20 Haziran 2012 Çarşamba

Cihada Destek mi? O nedir?


Kitabın Adı: İslam Cihadına Katkıda Bulunmanın 39 Yolu
Yayınevi: Şehadet Yayınları
Yazarı: Muhammed bin Ahmed es-Salim
Kitabı okumayı Bitiriş Tarihi: 19 Haziran 2012 – İstanbul


Ey izzetli kardeşim! Allah için söyle! Müslüman bacılarımızın namuslarının kirletildiği, müslümanların evlerinin başlarına yıkıldığı, çocuk-yaşlı, kadın-erkek denilmeden öldürüldükleri, çocukların yetim, kadınların dul kaldığı şu günümüzde cihaddan başka yol var mıdır? Ümmetin kurtuluşu, izzete kavuşması ve kâfirlerin boyunduruğundan kurtulması ancak, Allah yolunda cihad etmeye bağlıdır. (sh. 13)
EY PEYGAMBER! MÜ'MİNLERİ CİHADA TEŞVİK ET! (ENFAL, 65)


İrfan'ın Yorumu:
Muhammed bin Ahmed es-Salim, mütevazi çalışmasında cihadın ne olduğunu, cihada katılmanın ve cihadı desteklemenin mahiyetini kendi çerçevesi içerisinde okuyucuya aktarmaya çalışmış. Ayetler ve hadislerle cihadın mahiyetini, cihada katkıda bulunmanın gereklerini elinden geldiğince basit, anlaşılır ve somut örnekleme yöntemi ile izah etmek için çaba sarfetmiş.
Etrafımız ateş çemberi içerisinde... Suriye'de yaşananlar insanların, devletlerin, toplumların, cemaatlerin, alim ve alim geçinenlerin ve gerçekten ben müslümanım diyenlerin imtihan yeri olmuş nerdeyse. Burnumuzun dibinde yaşanan katliamlar, ırza geçmeler, haksızlıklar, zulmün her tür versiyonu evet inanamayacaksınız ama burnumuzun dibinde gerçekleşiyor.
İşte kitap bu sıcak gelişmelerin ışığında Türkiye'deki vicdan sahibi insanlar ve müslümanlar için bir bilgilendirme amacı da güdüyor.
Soru çok net? Cihad nedir ve cihadı desteklemek nasıl olmalıdır? Yazar kendi çalışmasında bu sorulara elinden geldiğince samimi bir cevap arayışı içerisinde, tavsiye ve telkinde bulunma gayretinde. Faydalı olması ümidi ile...



Kitaptan Alıntılar
Cihada katkıda bulunmanın ve Allah'ın dinine hizmet etmenin bir diğer yolu ise, mücahitlere düşman karşısında yardım etmesi ve ayaklarını sabit kılması, kafirleri mağlup etmesi, mümin esirleri hürriyetlerine kavuşturması, yaralılarına şifa vermesi, şehitlerini şehit olarak kabul etmesi, komutanlarını ve askerlerini muhafaza etmesi, gazilerin ve mücahitlerin geride bırakmış oldukları ailelerine yardım etmesi, gözetmesi, sabır ve sebat vermesi, müminleri vahdete kavuşturması ve İslam sancağının yükselmesi için Allah (subhanehu ve teala)ya dua etmektir. (sh. 59


Ya Rabbi! Bizlere fayda verecek ilimler öğret! Bizlere öğrettiğin ile bizleri faydalandır.
Ya Rabbi! Bizlere hakkı hak, batılı da batıl olarak göster ve hakka tabi olmakla bizi rızıklandır.
Ya Rabbi! Bizlere senin yolunda cihad etmeyi nasib et ve bizleri de şehidler kervanına ilhak eyle!
Ya Rabbi! Bizleri, senin rızan için yaşayan ve hayatını, sana itaat yolunda geçiren kimselerden eyle! (sh. 102)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder