4 Ağustos 2011 Perşembe

Kafeslerden Kafes Beğen: Firavun Kafeste

İzzet Timsali Seyyid Kutub
Zillet Timsali Firavun Hüsnü Mübarek


Yıl 1966... Mısır tarihinin kanlı sayfalarından biri daha. Seyyid Kutup, haksız yere firavunların gazabına uğrayarak, düzmece bir mahkeme eşliğinde idama mahkum olur. Mahkeme görüntüleri içler acısıdır. Somut, elle tutulur hiçbir suçu olmadığı halde, yazdığı bir kitap (Yoldaki İşaretler) bahane edilerek, büyük insan şehid edilir.



Yıl 2011... Devran değişmiştir artık. Mısır tarihinde yine bir ilk. 1966 firavununun takipçisi olan 2011 yılının firavunu kendi kurdurduğu kafes eşliğinde yargılanıyor. Hem de idamla. Hem de ailesi ile birlikte.
Hem de onca parası olduğu halde.

Allah intikamını, firavun idama mahkum olmasa da dünyaca seyredilen hal
k mahkemesi önünde rezil rüsvay halde. Dokunsanız ağlayacak. Daha kendisinin suçunun farkında bile değil. Halkına karşı olmanın ne menem bir şey olduğunu idrak edemiyor, Gazze sınırını açmayarak birçok müslümanın aç, suzuz kalmasının ne demek olduğunu idrak edemiyor. Onca müslümanı zindanlara tıkmasının şuurunda değil. Ya ne diyor: Bütün suçlamaları reddediyorum. Reddet... Ama tarihte izzet timsali Seyyid Kutup ile zillet timsali firavun yerlerini aldılar bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder