28 Ağustos 2011 Pazar

Şili'de Neler Oluyor?



Camila Ne Yapmaya Çalışıyorsun ?

Şili, Güney Amerika kıtasının ince uzun memleketi. Gazetelere baktığınızda, televizyonlarda Şili ile ilgili haberleri izlediğinizde bir isim ve bir görüntü gözünüze hemen çarpacaktır. Camila Vallejos...
Takdim edilen haber Şili'nin güzel aktivisti şunu yaptı, Şili'nin güzel aktivisti, devrimcisi bunu yaptı falan. Kız bugün gazetedeki haber eğer doğruysa bir açıklama yapıyor: "Güzelliğimi boşver fikirlerime bak." Bu Taraf gazetesinin işgüzar manşet başlıklarından bir küçük başlık denemesi de olabilir tabi. Ama burada bu haberin doğruluğunu baz alırsak: Güzelliğimi bırak fikirlerime bak.
Enteresan bir bakış açısı değil mi? İnsanlar asıl konunun ağırlığını, yan unsurlar vasıtası ile öğrenme veya haberleştirme telaşındalar. Ne yani Şili'de olanları Camila değil de güzelliği ile ön plana çıkmayan birisi gerçekleştirse idi, orada oluşan hareketler, orada istenen haklar ve talepler gerçek değerini kaybedecek miydi?
Nasrettin Hoca: Ye kürküm ye, diyor ya. Görünüş çok önemli, bu kız da acaba o görünüşün timsali olmasın.
Kanaatimi söylemeden geçemeyeceğim, makyevalist düşünceye karşıyım. Yani hedefe giden tüm yollar meşrudur. Bu düşünce bir yol buldu mu, önüne geçemezsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder