21 Eylül 2011 Çarşamba

Doğayla Barışık mı Olmak İstiyorsun: Into the Wild

Into the Wild

  • Filmin Özeti

Genç Christopher McCandless’ın (Emile Hirsch) ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sean Penn’e yıldız oyuncular William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener ve Hal Holbrook eşlik ediyor. Özgürlüğe Giden Yolda, “güzel olduğu kadar heyecan verici, eğlenceli ve çoşkulu.”



Gerçek mutluluk nedir ? Gerçek mutluluk ; Dünyanın bize sunduğu sahte ilişkiler, paranın verdiği sahte mutluluklar, zoraki ve istemeden hayat denizinde boğulmak zorunda kaldığın insanlarla birlikte istemediğin bir dünyada yaşamak değildir mutluluk . Gerçek mutluluk ; Sahte olamayan ilişkilerle,insanlarla ve dünyayla içiçe girdiğin insanlarla paylaşmaktır mutluluk.Film gerçek mutluluğu karakter üzerinden yansıtmakta ,ve hayata eleştirisel gönderileri çok başarılı ,film kimine göre saçma veya mantıksızca gelebilir fakat filmdeki kurgu tam ankamıyla ''ilham verici'' sean peann ın yönetmenlik koltuğundan kalkmaması kanısındayım mükemmel bir film olmuş dostluk temasıda gayet iyi yansıtılmış replikler ise ders verici emilie hirschi ilk defa duysamda oyunculuğu bence yabana atılmaması gerekir ve gerçekten çok iyi oynamış kurgu gerçekten iyi hatalar ise yok denecek kadar az mesaj içeriği ise çok başarılı farklı ve zor bir hayat ...


İrfan'ın Yorumu

Kalburüstü bir ailenin içinde, iyi eğitim almış genç birinin farklı arayışlar içerisine girmesi, mutluluğu standartların dışında arama mücadelesi... Maalesef ibretlik olarak izlenmesi gereken filmler statüsünde... Böyle bir hayat tercihi, kızgınlıklarımızın ve isyankarlığımızın karşılığı olmaması gerektiğini gösteriyor. Mutluluğu aramak için sarılan sebebler bu filmde çıkmaz sokaktan başka bir yol değil maalesef. Kalbim burkularak izledim, mutluluğu bu şekilde aramak... IIh !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder