15 Kasım 2012 Perşembe

Yılbaşı Tebriği



Miladi yıla, coşup eğlenilecek 31. gece kutlamasını özendirmek amaçlı süslenen çamlar, sahte kahkahalar atan 30 lira yevmiyeli çakma Noel babalar, pırıl pırıl aydınlatılan avm’ler, zenginlik hayallerini azdıran milli(!) piyangolar, eğlence programlarını tanıtan televizyonlar ve gazinoların işgali altına gireceğiz. Her şey geriye sayım yapılıp havai fişekler altında yeni bir yıla girmenin heyecanı adına tüketim arttırılması adlı bir illüzyon… 
         
Hâlbuki bizim hicri yılbaşımız bir hüznün yıldönümüdür. Çok sevdiği Mekke’den inancı ve istikamet dolayısıyla katledilmekten son anda kurtulup kafa avcılarının takibinde sevenlerin yanına doğru zorlu bir yolculuk yapanın Resulullah’ın (sav) anılmasıdır. Bu bütün durgun sulara gittikçe debisi arttıran bir akarsu olmanın farz olduğu bir başlangıçtır.
         Bu hüzne, sıcacık yatağını terk edip zulme karşı canını ortaya koyan O hicret edenin ciğer paresi Hüseyin’in(rah) şahadetiyle ilan edilen “Aşura” ile bütün zalimlere başkaldırının seneyi devriyesi eklenmiştir.
        
  Hicreti başlangıç alan istikametiniz Mübarek olsun…Şevket HÜNER

                                                                                                      

        “Kim Allah yolunda hicret ederse, yeryüzünde gidecek çok yer de bulur, genişlik de. Kim Allah’a ve Peygamberine hicret etmek amacıyla evinden çıkar da sonra kendisine ölüm yetişirse, şüphesiz onun mükâfatı Allah’a düşer. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.” (Nisa /100)

          Ömer (ra)’den rivayetine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur;
"Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse kimin hicreti Allah'a ve Resulü’ne ise, onun hicreti Allah ve Resulünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikâhlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir."  (Buhârî, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesâî )

İrfan'ın Yorumu;
Aynen katılıyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder