23 Mayıs 2013 Perşembe

Müjdeler Olsun


İSLAM GELİYOR

Düşmanlar ister razı olsunlar ister hoşlanmasınlar İslam geliyor. Ümmet uyanışından ister ayılıp rabbinin emri üzere dosdoğru yürüsün isterse de derin uykusunda devam etsin.

"Dini (İslam'ı) bütün dinlere üstün kılmak için Rasulü'nü hidayetle ve hak din ile gönderen odur. Müşrikler hoş görmese de." (Tevbe, 33)

"Andolsun ki bu iş (İslam) gündüzün ve gecenin ulaştığı her yere ulaşacaktır. Öyle ki İslam'ın - ya Allah'ın aziz kıldığı güçlü bir kimsenin izzeti ile ya da Allah'ın zelil kıldığı güçsüz bir kimsenin zilleti ile de olsa- girmeyeceği, taştan yahut kıldan bir ev dahi kalmayacaktır." (İmam Ahmed)

"Müslümanlar yahudilerle savaşıp müslümanlar yahudileri öldürüp yahudi taşın ve ağacın arkasına sığınıp taş ve ağaç: Ey Müslüman! Ey Allah'ın kulu! İşte arkamda bir yahudi var gel ve onu öldür demedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Müslim rivayet etmiştir.)

"Şayet yüz çevirirseniz yerinize sizden başka bir kavmi getirir sonra onlar da sizin gibi olmazlar." (Muhammed, 38)

"Ey iman edenler! İçinizden kim dininden dönerse Allah müminlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı onurlu ve şiddetli kendisinin onları seveceği, onların da kendisini seveceği bir topluluk getirir ki Allah yolunda cihad ederler ve hiç bir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu Allah'ın lütfudur ki onu dilediği kimseye verir. Allah lütfu bol olandır. Her şeyi en iyi bilendir." (Maide, 54)

İslam geliyor çünkü o Allah'ın vaadidir. Allah'ın vaadi de değişmez.
Muhammed Kutub / İslami Çalışmada Eğitimin Önemi Kitabından

İrfan'ın Yorumu:
Bu kitap Allah'ın izni ile yakında çıkacak. Kitaptan bazı enstantaneler benim dikkatimi celbetti. Bunları burada daha kitap yayınlanmadan paylaşma ihtiyacı hissettim.
Ümitsizliğe kapılmak yok
Gevşemek yok
Allah'a dayan ve sabırla yola devam et...
İslam geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder