22 Mayıs 2015 Cuma

Bir Baba Daha Ne Yapsın: Bire Bir

Filmin Adı: Bire Bir

Orjinal Adı: One on One

2014 - Güney Kore


Dram ,  Gerilim

122 Dak.



 ,   ,   ,   ,  

Kim Ki-duk


Film ile ilgili site: http://www.sinemalar.com/film/226989/one-on-one

İrfan'ın Yorumu: Güney Kore sinemasının enteresan yönetmenlerinden biri olan Kim Ki Duk'dan enteresan bir intikam filmi. Filmde suçlular, suçluların cezalandırılması, cezalandırılırken haddi aşmak, adaleti yakalayabilmek, haksızlık karşısında haksızca tavır alınıp alınamayacağı üzerinde bayağı bir gitgeller var. Kendinizi bazan suçlunun yerinde bazan suçu işleyene ceza verenin yerinde bazan da ceza verildiğinde cezayı engellemeye çalışanın yerinde koyabileceğiniz enteresan bir film.
Suçluların itirafları esnasındaki konuşmaları ve o konuşmalar karşısındaki lider rolündeki adamın cevapları çok dikkate değer. Dünyadaki suçluların emir komuta içinde yapılan suçları da sorgulayan harika bir film... Kaçırmayın...

Filmin Özeti
Film, bir kızın kaçırılıp öldürülmesinden sonra gelişen olayları anlatıyor. Kızı öldüren yedi kişiden biri, eğitimli bir askeri tim tarafından kaçırılır. İşkenceye uğradıktan sonra cinayeti itiraf eden bir not yazdırılır ve salıverilir. Bir zamanlar hiçbirşeyden korkmayan bu adam artık endişeli bir adam olmuştur. Ve suç ortaklarından bazılarının da yakalandığını, hatta intihar ettiklerini öğrendikten sonra bu işin arkasındaki güçleri araştırmaya karar verir.
Dong-seok Ma ve Young-min Kim başrollerde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder