31 Mayıs 2015 Pazar

İlahlık Taslama Lan: Evrim

Filmin Adı: Evrim

Orjinal Adı: Transcendence



Bilgi sitesi: http://www.sinemalar.com/film/219210/transcendence

Konusu:

Dr. Will Caster, yaptığı çalışmalar ile bir bilge, insandan daha üstün bir süper bilgisayar yapmaya girişir. İnsan beyninden daha üstün bir bilgisayar yaratılmasını istemeyen radikal bir grubun saldırısına uğrayacaktır. Başrolünde Johnny Depp'in oynadığı filmde Rebecca Hall ve Paul Bettany, Depp'e eşlik ediyor.

 ,   ,   ,   ,  


İrfan'ın yorumu:

Makineler, bilgisayarlar, bilim ötesi ve ... Filmi izlediğinizde bir insanın eline bir ilahta olması gereken güçleri ele geçirdiğinde dünyaya şekil verme temelinde çevrilmiş. Kabul etmek gerekir ki filmin görüntü ve efektleri harika. Ama bir insan neden kul olmak değil de illa ilah olmak için çaba harcar ki. Neden Allah gibi olmak yani her şeyi görmek, her şeyi duymak, herşeyin kendi kontrolünde olmasını ister ki? Filmi izlediğinizde dini referanslar eşliğinde (örneğin hastaları, körleri iyileştirmek gibi) bütün dünyayı kontrol altına almayı, dönüştürebilmeyi, evrimleştirip kendi kontrolü altına almayı çabalayan insan... Neden ?
Müşrikler Allah ile beraber başka unsurlara taparak -ki bunu da Allah'a yaklaştırsınlar diye yapıyorlardı- oysa günümüzde özellikle son dönem filmlerinde ilahlaşmak için nedir bu çaba diye sorası geliyor insanın.
Boşuna çaba boşuna zaman kaybı... (Film için demiyorum, ilahlaşma çabası için diyorum).

İbret alınması gereken enteresan bir film diyorum... Ve diyorum ki: Allah'tan başka ilah yoktur kardeşim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder