24 Mayıs 2015 Pazar

Paralel Evren'de Bermuda Sekmesi: Bermuda: Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı

Kitabın Adı: Bermuda: Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı

Yayınevi: Profil

Hazırlayan: Helin Şahin

Kitabı Bitiriş Tarihi: 24/5/15

İrfan'ın Notu:
Enteresandır bu kitabı elime aldığımda diğer kitaba nazaran daha ümitliydim. Çünkü kitabı okumaya başlamadan önce içindekilere ve mizanpaja baktığımda içler açıcıydı. Boşluklar ve başlıklarla bezenmiş. Ama bir önceki kitaba nazaran daha sönük geçti diyebilirim.

Buna rağmen daha önce "paralel okumalar" olarak adlandırdığım ve okuduğum kitaplarla beraber yine boşluklar tamamlanmış görünüyor. Belgeler ikna edici. Ama tabi yazar Helin hanım'ın kitap yazma tekniğini biraz daha gözden geçirmesi gerekir sanırım. Ne demek istiyorum? Kitabı biraz daha okunabilir bir kurgu sanırım iyi olur. Örneğin bir önceki okumuş olduğum kitaba ve Hanefi Avcı'nın kitabına (ki Hanefi Avcı sanırım profesyonel bir destek de almış olabilir) bakabilir. Buna rağmen hakkını teslim de edelim.

Kitap ile ilgili alınan notlara bir göz atalım:
Kitabın içeriğine baktığımızda:
Emniyetin mail kutusuna düşen ihbar (sayfa 9)
25 Aralık dosyası (sayfa 53)
Selam Tevhid Dosyası (81)
Tahşiye Operasyonu (sayfa 119) ... diye devam ediyor.

(Karı-koca meselesi terör soruşturmasına döndü. Paralel yapının kumpasları bitmiyordu. 17-25 Aralık operasyonlarında başarılı olunsaydı şüphesiz devreye bir başka dosya konulacaktı. Plana göre 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi hükümet bu dosyalarla yıpratılacak ve ardından sözde Selam Tevhid operasyonuyla tutuklamalar başlayacaktı." (sayfa 83)

İşte bu kısım selam örgütü meselesine giriyor ki bir önceki kitap bunu çok güzel anlatmış. Bununla da biraz daha katkı verilmiş oldu.


Son bir not: Helin Hanım Bermuda ismini bu kitaba neden koyma ihtiyacı hissetmiş bunu da anlatsaydı iyi olurdu. Eğer mahkemeler bu örgütlenme ile ilgili adil bir yargılama gerçekleştirir ve bu yapıyı okumuş olduğumuz kitaplardaki gibi bir organizasyon olarak tanımlarlarsa açıkçası bu "Bermuda Şeytan Üçgeni" nitelemesinden çok "Örümcek Ağı" nitelemesine daha uygun gelir kanaatindeyim. Helin hanımının bunu öngörmesi gerekir diye düşünüyorum.

1 yorum:

  1. Kavak, kardeşim kıtlıktan çıkmış gibi paralel okumalar yapıyorsun. Biraz yavaş git birader hızına yetişemiyorum. .

    YanıtlaSil