14 Mayıs 2015 Perşembe

Paralelim Cemaatim Benim: Cemaatin İflası

Kitabın Adı: Cemaatin İflası
Yayınevi: Tekin Yayınları
Yazarı: Hanefi Avcı
Kitabı Bitiriş Tarihi: 12/5/15

İrfan'ın Notu:
Ne olacak bu savaşın hali! İşler gittikçe işin içinden çıkılmaz hale geliyor gibi görünüyor. Bir bakıyorsun hükümet tarafının önemli isimlerinden birisi "bütün basına el konulmalıdır, terör örgütü olarak bilinen bir yapının medyası olamaz" diyor, diğer taraftan "cemaat" olarak bilinen yapının hakimleri, savcıları tutuklanıyor, göz altına alınıyor, meslekten ihraç ediliyor ve o yapıya ait olan savcı ve avukatlar da karşı atağa geçerek tahliye girişimlerinde bulunuyorlar. Anlayacağınız işler iyice karışıyor. İşte tam bu sırada Hanefi Avcı bir kitapla tekrar döndü. Kitap gerçekten şok edici unsurlar içeriyor. Doğruysa durum gerçekten içler acısı. Buna rağmen bir eleştiri getirilecek olursa kitabın ismine getirebilirim. Cemaatin İflası ismini doğru bulmuyorum. O yapıyı isim vererek o yapının iflası diyebilirdi. Ama cemaat tabiri İslami bir tabir ve peygamberin "Allah'ın rahmet eli cemaatin üzerindedir" hadisi gereği cemaat kelimesini ulu orta her yerde kullanılmasını hele iflas kelimesi ile birlikte anılarak bir kitap ismi olarak konulmasını doğru bulmadığımı burada ifade edebilirim.

Kitap ile ilgili alınan notlara bir göz atalım:
Kitabın 24. sayfasında daha önce yazmış olduğu "Haliçte Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" kitabından bir alıntı ile sıkı bir giriş yapıyor: "Ben demiştim kardeşim" anlamına gelecek şeyler söylüyor ... (sayfa 24)


Aynı şekilde kitabın 54. sayfasında bir bölüm var ki "Cemaatten Jandarmaya Hüseyin Albay Komplosu"eğer bu bölüm doğru ise ve anlattığı gibi gerçekleşmiş ise diğer komplolara ne denebilir bilmiyorum. Bu bölümü belki de iki defa okumanız lazım komplonun mantığını, amacını, yöntemini, şeklini anlayabilmek için. (sayfa 54)


Kitaptaki şu tesbitler hepimizin uykularını kaçıracak cinsten. Birlikte bakalım:
"Hukuka aykırı telefon dinlemeleri toplumu en fazla rahatsız eden şeylerden biri, aynı zamanda cemaatin en büyük gücü ve bilgi toplama yöntemidir. Cemaat mensuplarının en çok işlediği ve soruşturmaya en çok uğradığı suçlar, sahte isimler, uydurma suçlar ve İMEİ numaraları üzerinden yapılan hukuka aykırı telefon dinlemeleri. Aynı zamanda cemaatin polisi ve yargıyı kullanarak en yoğun başvurduğu yöntemlerden biri yine telefon dinlemeleridir.
Cemaat, telefonları başlıca iki amaçla dinledi; birincisi, hedef seçtiği kişileri saf dışı etmek, ikincisi, ülkede olup biten her şeyi öğrenmek, geniş bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyle tüm ülkede otorite olmak. Diğer dinleme/izleme yöntemlerini kullansalar bile en fazla, en kolay, en etkin başvurdukları yöntem telefon dinlemeleri ve telefon HTS analizleridir." (sayfa, 71)


Aynı şekilde Mit tırları ile ilgili yapılan operasyonu da çok ciddi bir eleştiri süzgecinden geçiren Hanefi Avcı tehlikenin büyüklüğünü kitabı ile gözler önüne sermeye çalışmış.
Peki ikna edici mi? Bunu okuyucu durduğu yere göre de karar verebilir, bizim gibi meseleyi anlamaya çalışanlara göre biraz temkinli de yaklaşabilir, hükümete yakın duranlar açısından da farklı bir şekilde anlayabilir. Ama hizmet hareketi açısından durum herhalde çok vahim.



Ben yine de şu temel ilkeyi muhafaza etmemiz kanaatindeyim: 

Maide Suresi'nde belirtildiği gibi: Bir kavme olan kin adaletsizliğe sevk etmemeli. 

Hükümetin bu konuda silindir gibi gittiği sanki gözlerden kaçmıyor gibi. Kurunun yanında yaş yanması demek bir kavme olan kinin adaletsiz bir şekilde çözülmesi demektir. Aman dikkat diyorum.

Ayrıva bakınız:

http://izle7.com/ulketv/izle-10276-soz-bitmeden-hanefi-avci-27-mayis-2015.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder