11 Mayıs 2015 Pazartesi

Paralel Evren'de İn Teoremi: İn

Kitabın Adı: İn

Yayınevi: Kırmızı Kedi

Yazarı: Sabri Uzun

Kitabı Bitiriş Tarihi: 9/5/15

İrfan'ın Notu:
Çok yoğun geçiyor. Bu yoğunlukta ortaya çıkan belgeler, bilgiler, izlediğimiz görüntüler... Akıl alır gibi değil. Özellikle adalet duygumu yitirmemek için okuduğum, izlediğim, baktığım bütün meselelerde o camiadan çıkmış ve insaflı olarak da bildiğim Hüseyin Gülerce'nin kanaatlerini de takip etmeye çalışıyorum. Bu yüzden pazar günleri Ortak Akıl programı referans çizgim ya da nirengi noktam oluyor diyebilirim.

Hükümet tarafının fanatikleri ile cemaat tarafının fanatiklerini ayırarak olayları sakin bir kafa ile takip etmek istiyorsanız Hüseyin Gülerce'yi takip edin derim. Bununla birlikte fanatiklerin yaklaşımları da size savaşın boyutları açısından bilgilendirici olur.

Ama yakınlarda çıkan kitaplardan da bigane kalmamanız için en fazla gündemde olan iki kişinin kitaplarını da tavsiye ederim. Birisi Sabri Uzun diğeri de Hanefi Avcı. Arka arkaya okuduğum paralel bilgilendirme kitaplarına devam diyorum başka da bir şey demiyorum...

Kitap ile ilgili alınan notlara bir göz atalım:
İlk önce kitapta Sabri Uzun'un Fetullah Gülen'den alıntıladığı şok edici kaydın çözümü:

"Adliyede, Mülkiye'de mevcut olanlar mevcudiyetlerini korumazlarsa, arkadan gelenlerin mevcudiyetini koruyamayız. Bir taraftan o kanun ve kuralları, diğer taraftan da kanun ve kural adamı olma imajını kullanmalıyız. Yani sizi gören, 'Bunlar kurallara harfiyyen riayet ediyorlar' demeli ... Ta ilerilere gitmeli, can damarları içinde dolaşmalıyız. Cepheleri öğrenmeleri lazım arkadaşlarımızın... Hukuk sistemini didik didik etmeliler. Sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım. Biz de çalışıp onları istifade edecekleri mevkilere getirmeliyiz. Dikkatli olmalıyız. Erken harekete geçersek tepemize binerler. Durmadan hazırlanmalıyız. Zamanı gelince, uygun boşluk bulunca maratona geçeriz. Devlet memuru arkadaşlarımız  kahramanlık yapamazlar. Erken vuruş yaparlarsa dünya başlarını ezer. Bütün anayasal müesselerdeki güç ve kuvveti cephemize çekeceğimiz ana kadar her adım erken sayılır." (sayfa 19).

Ve 2002'den sonraya dair Uzun'un yaptığı enteresan bir tespit:

"Cemaat, Türkiye'de Kasım 2002'de iktidara gelen Ak Parti hükümetinin, er geç askerler tarafından iktidardan uzaklaştırılacağına inanıyordu. Muhtemel bir Ak Parti-Asker çatışması durumunda da Cemaat'in bürokrat kadrolarının harcanmasını istemiyoru. Bu nedenle Cemaat, 2002-2005 yılları arasında hiçbir "imamının" bürokraside görev almasını istemedi. Geçen zaman içinde Ak Parti hükümetinin, beraber çalıştığı bürokratlarla "başarılı" olduğunu görünce yeni bir taktik belirledi; ihbar mektubu ve ihbar elektronik postalarıyla o bürokkatlar görevden alınıp, yerlerine Cemaat imamları getirilmeye başlandı." (Sayfa, 37)


Ve daha nice olaylar ile ilgili çarpıcı tesbitler. Türkiye'de neler olmuş, neler oluyor. Hayır hayır uzak bir tarihten bahsetmiyorum, inanmayacaksınız ama yakın tarihten de bahsetmiyorum... An'dan bahsediyorum... Paralel okumalara devam diyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder