16 Temmuz 2010 Cuma

Bırak Dağınık Kalsın: Rasim Ozan Kütahyalı


Adı: Rasim Ozan Kütahyalı
Mesleği: Taraf köşe yazarı
Katıldığı programlar: Kanaltürk (Ters Cephe), Cine-5 (Derin Mevzu), Beyaz TV (Dinamit)

Kendisi daha çok genç. Taraf gazetesinin dağınık isyankârı. Yazılarını takip ettiğinizde bir dağınıklık hissine kapılırsınız. Fakat o dağınıklık çok kolaylıkla toparlanabilecek puzzle gibidir. İsyan içindedir Rasim... Fakat bu isyanı hoş görülür çünkü haksızlığa isyan eder, adaletsizliğe isyan eder. Bir başörtülü hanımın üniversiteye girememesine isyan eder. Bir başbakan eşinin hastaneye girememesine çıldırır. Dindar değildir ama dindarların haklarını savunur. Alevi değildir ama alevilere yapılan zulmü desteklemez. Kürt değildir ama kürtlerin hakkını elinden geldiğince savunmaya çalışır. Filistinli değildir ama Mavi Marmara'da olamadığına hayıflanır. CHP'yi zerre kadar tasvip etmez ama bir bakarsınız ki Deniz Baykal'a yapılan kumpasın tam karşısındadır. Kendine göre ilkeleri vardır. Liberal demokrat olduğunu söyler, çakma liberallerden değildir. Cüneyt Ülsever'i hayatımda hiç okumamışımdır ama yılların gazetecisi olduğunu bilirim.
Çakma liberaldir Rasim'in dediğine göre adaletli değildir. Evet bu çok açık yani...
Askerle arasının iyi olduğu hiç söylenemez. Söylenemeyenleri büyük bir korkusuzlukla haykırır. Dağınık bir şovalyeyi andırır. Bazen bakarsınız elindeki kılıcı düşürdüğünü sanırsınız. Kalkan bir anlık düşmeye görsün saldırılar artar.
Ters Cephe'nin en büyük ilgi odağıdır. Onsuz zevk vermez zaten bu programda. Kendine güveni sonsuzdur. Havasından veya burnundan kıl aldırmaz da denebilir taviz vermez. Ama bu hiç rahatsız etmez insanı. Çünkü gençtir, delikanlıdır (kanı deli gibi akar), lagalugalara gelemez.

Kendisi hakkında bazı yorumlar var: Daha çok genç, biraz dağınık yazıyor, çok bağırıp çağırıyor, olgunlaşması gerekiyor, yazdıkları karışık anlaşılmıyor vs.
Ey Rasim!
Bırak dağınık kalsın!
Sen toparlamaya çalıştığında etkin kaybolur, düzgün cümlelerle edebi sözlerle kafandakileri yazmaya kalktığında inan etkinliğin kaybolur. Sen bir Fehmi Koru değilsin ki. Onun yeri ve yazı kültürü farklı mesela... İyi bir yazardır, profersoyeneldir. Fehmi bu çerçevenin dışına çıktığında anlaşılmaz olur mesela. Ama ey isyankâr beyaz türk, sen bu halinle seviliyorsun.
Sana burnu havada diyorlar ya, hani kibirli demenin diğer ifadesi, bu kibir değil, haksızlığa karşı susan dil olmaktansa senin haykırman daha iyidir.
Vicdanlı Taraf gazetesi yazarı...
Adaletli olmaya çalışan, uğraşan, Tanzanya'daki bir belboyun dahi işini düşünen genç adam.
Senin için dua ediliyor unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder