3 Temmuz 2010 Cumartesi

Kırmızı Kart Gören Kahraman


2010 Dünya Kupası Çeyrek Final Karşılaşması

Uruguay - Gana

Bir futbol maçının bu kadar keyifli ve bu kadar gel gitlere sahne olacağını kim tahmin edebilirdi? Tarihe not düşülsün ve kayda geçsin diye yazıyorum.

İlk yarının uzatma saniyelerinde evet uzatma saniyelerinde Gana Muntari'nin attığı golle öne geçiyor ve ilk yarı 1-0 Gana galip. Sanki bu gol maçın çok enteresan bir maç olacağını müjdeler gibiydi.

İkinci yarı Uruguay Forlan'ın frikikten enfes golü ile beraberliği yakalıyor ve maçın normal süresi 1-1 bitiyor.

Gana (Afrika'nın tek kalmış temsilcisi) tecrübesizliğinin, beceriksizliğinin, aceleciliğinin, panikliğinin ceremesini bakın nasıl görüyor..

30 Dakikalık ilk uzatma bölümü golsüz bitiyor...

Ve Uruguay'lı kırmızı kart gören Suarez nasıl kahraman olur sorusunun cevabı: İkinci uzatma dakikalarının son saniyelerinde yoğun bir karambol anında Gana'lı oyuncular ceza sahası içinde kafayla vuruyor girmiyor, ayakla vuruyor girmiyor, top kalenin önüne gidiyor ve geri geliyor, en son bir şut daha çekiliyor, Suarez kaleye giden topu elleriyle kurtarıyor. Öyle bir anki elleriyle tutmasa top kaleye girecek ve Uruguay elenecek. Suarez elleriyle tutarak en azından ben kırmızı kart görsem de Uruguay'ın turu geçme şansı % de bir de olsa var... düşüncesinde. Artık elleriyle tutarken bu düşüncedemiydi bilmiyorum ama vakıa bu ne yapalım...

Gyan penaltı atışını kullanmak için geliyor, acele ediyor, ukalalık yapıyor, egoistlik yapıyor, topu bu düşünceler içinde dışarı atıyor.

Sonrası malum, penaltılara kalan Uruguay Gana'ya unutamayacağı bir ders veriyor.

Suarez de kırmızı kart görerek kahraman olan bir oyuncu olarak tarihe geçiyor...

Bana da bu tarihe not düşmek kalıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder