4 Ekim 2011 Salı

2007'deki Katliam ve Yansıması: Dream House

DREAM HOUSE

İrfan'ın yorumu
Tarihler 25 Eylül 2007 gününü gösteriyordu. Bu tarih, oturduğumuz sitede yaşayan insanlar için büyük bir şok ve çocuklar için endişe kaynağı olmuştu. İstanbul barosu avukatlarından olan komşumuz Ma
hmut Bulut, ailesi ile beraber silahlı saldırıya uğramış, eşi ve iki küçük kız çocuğu silahla vurularak öldürülmüştü. Kendisi ise yaralanmıştı.
Fakat...

Daha sonra öğrenildi ki baba kendi ailesini sebebi ne olursa olsun katletmiş, iki küçük kızcağız ve annesini öldürmüştü. Travmanın boyutları kaldırılacak gibi değil.
İşte bir film... Dream House (Türkçe'ye Korku Evi olarak çevrilmiş, Hayal Evi olsa daha doğru olurdu). Bu filmi izlediğimde bu olay geldi gözümün önüne. Çocuklarımın endişeleri, komşuların korku dolu yüz hatları, polisler tarafından çevrilmiş sitenin ürpertici görüntüsü akıllardan çıkacak gibi değildi. Evet süprizlerle dolu bu film, böyle vahşi bir cinayet ile ilgili ailede yaşanan travma, komşularda oluşan sıkıntılı hali anlatıyor. Film bilinen korku filmi klişelerinden uzak duruyor.
Off of, Allah'ım sen aklımıza sahip çık.
Bizim oturduğumuz sitedeki olaya da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:



Facebook'ta paylaş
  • Filmin Özeti

Senaryosu David Loucka tarafından yazılacak olan filmde Connecticut adlı küçük bir şehre taşınan ve kendileri için ideal bir ikametgah bulduğunu düşünen bir ailenin hikayesi anlatılacak. Zamanla ailenin babası başta olmak üzere tüm aile yeni evlerinde yeni komşularının toplu katliam yaptığını keşfedecek. Craig ailesi ile birlikte bir önceki ikametçileri öldürülen evini bulmaya çalışacak. Filmde Weisz onun eşini, Watts ise yeni komşusunu canlandıracak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder