20 Ekim 2011 Perşembe

Bu da Gitti, Bu da Gitti: Kaddafi de Gitti

Kaddafi, memleketi Sirte’de öldürüldü

20/10 19:34 CET


İrfan'ın Yorumu:

Tunus ile başladı ilk diktatörün devrilmesi, hemen akabinde sabırla bekledik Mısır firavunun paldır küldür yıkılışını. Büyük bir olaydı onun yıkılışı. Ne oldu ise ondan sonra oldu. Diğer firavunun ülkesinden gelecek haberleri bekliyordu kulaklarımız. Kaddafiydi diğer firavun. Herhalde Suriye firavunu bunları gördüğünde yatağında rahat yatamıyordur. Ya da diğer firavunlar... Diktatörlür... Zalimler... Yemen eli kulağında, yıkıldı yıkılacak... İşte Türkiye topraklarında PKK'nın yaptığı eylem sonucunda büyük bir acının yaşandığı sıralarda Libya'dan Kaddafi'nin yerlerde sürünen, yıkılmış, perişan, zelil görüntüleri düştü ekranlara. Bize de şu söz yakışır: Sıradaki gelsin !

Bu şekilde giriş yaptıktan sonra Euronews'den aldığımız haberi paylaşarak tarihe notumuzu düşelim değil mi. Amma not düşdük bu firavunlarla ilgili bu aylarda. Hadi bakalım not düşmeye devam inşallah !

Oynat/ Durdur Video

dünya

smaller_text larger_text
||

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin vurulduktan sonra, hayattaki son görüntüleri yayınlandı.

NATO saldırısından kaçmaya çalıştığı sırada memleketi Sirte’de, başından ve iki bacağından yaralanan Kaddafi, bu görüntülerin yayınlanmasından kısa bir süre sonda hayatını kaybetti.

8 ay boyunda ülkesindeki muhalefete direnen Kaddafi’nin cansız bedeni bu şekilde fotoğraflandı.

Libyalı muhalifler ise zaferleri sonrası kutlama yapıyor.

Kaddafi’nin bir kanalizasyon tünelinde sıkıştırılıp, öldürüldüğü belirtiliyor:“O burada uyuyordu. Etrafında da birkaç koruma görevlisi vardı. Güçlü vücudunu bu küçük yerden çıkardık ve yakaladık. Birileri de onu 9 mm bir silahla vurdu.”

Kaddafi’yi yakaladığını iddia eden askerler, devrik liderin ele geçirildiği sırada “Ateş etmeyin, Ateş etmeyin” diye bağırdığını belirtiyor.

Üzerinde haki renkli bir askeri üniforma olan Kaddafi’yi yakalayan muhalifler, ayrıca Kaddafi’nin elinde bulunan altın kaplama tabancayı da ele geçirdi. Silah, devrik liderin sembollerinden biri olarak kabul ediliyordu.

Copyright © 2011 euronews

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder