18 Ekim 2011 Salı

Bir Yahudi 1027 müslümana bedeldir !

İlk önce CNNTürk internet sitesinden haberi paylaşalım...


Geri İleri

İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında 1027 Filistinlinin salıverilmesini öngören takasın ilk aşaması hayata geçirildi. Sabah saatlerinde yaşanan belirsizliklere rağmen Gilad Şalit, İsrailli yetkililere teslim edildi.



Mısır TV'sine demeç verdi

Gilad Şalit serbest kalmasının ardından Mısır televizyonuna çıktı. Kısa süren röportajda yorgun olduğu gözlenen Şalit, "Çok heyecanlıyım" dedi. İyi olduğunu söyleyen İsrailli asker, "Artık özgürüm. Yapacak çok şeyim var" diye konuştu.

Daha sonra da İsrail medyası Gilad Şalit'in İsrailli yetkililere teslim edildiğini bildirdi. İsrail TV'si ve ordu radyosu Gilad Şalit'in İsrailli yetkililere teslim edildiğini açıkladı.

Bir süre sonra da İsrailli asker Gilad Şalit'in İsrail'de olduğu resmen doğrulandı. İsrail Ordu sözcülüğü, Şalit'in İsrail'de bulunduğunu doğrularken,Şalit'in Kerem Şalom'dan, Tel Nof'taki hava üssüne ulaştırılmak üzere bir kaç arabalık bir konvoyla, bir başka askeri üsteki helikoptere götürülmekte olduğu da bildirildi. Bu arada, Şalit'in İsrail'de olduğunun resmen duyurulması, Şalit ailesinin Mitzpe Hila'daki evi etrafında bekleyenlerce sevinç gösteriyle karşılandı.

Netanyahu da Tel Nof askeri üssünde

Şalit'i karşılayacaklar arasında bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Tel Nof askeri hava üssüne geldi. Öte yandan, Şalit ailesi de halen Nel Nof askeri üssünde, kendilerine ayrılan odada beklemeyi tercih ediyorlar. İsrail radyosunun haberine göre, aile, oğullarıyla ilk görüşmelerinde tek başlarına olmayı tercih ediyorlar. Askerin babası Noam Şalit, Tel Nof'ta basın mensuplarına "Merak içindebekliyoruz. Nasıl döneceğini bekliyoruz. Fiziki durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Filistinliler de serbest

Bir süre sonra da serbest bırakılacak 1027 Filistinli mahkumdan bugün serbest bırakılacak 477 kişinin bir kısmının serbest bırakıldığı duyuruldu ve TV'den görüntüleri yayınlandı.

Refah'ta sevinç var

Esir değişimi ile Gazze bayram yerine dondü. İsrail askeri Gilad Şalit'in teslim edildiğine dair görüntülerin yayını ardından Refah sınır kapısında da sevinç yaşanmaya başladı. Erken saatlerden itibaren Refah sınır kapısına gelerek bekleyen tutsakların aileleri ve yetkililere Kızılhaç yetkilileri de eşlik etti.

Bu arada, Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, Refah sınır kapısına geldi. Haniye, sınır kapısındaki binaya girerken iki eliyle uzun süre zafer işareti pozu verdi.

Anlaşmanın son anda iptal edilmesi endişesi taşıyan aileler, yayımlanan listede isimleri yer alan yakınlarına kesin olarak kavuşacaklarını bilerek dans etmeye başladı. Hamas ve Filistin lehine sloganlar da atılan sevinç gösterilerinde kadınlar da zılgıt çekiyor, herkes tekbir getiriyor. Gazze'deki yönetimin başbakanı İsmail Haniye dahil olmak üst düzey Hamas yöneticileri ve diğer örgütlerin temsilcileri de sabahın erken saatlerinden itibaren Refah sınır kapısına gelmeye başladı. Tutuklular önce Haniye tarafından karşılanacak, ardından da ailelerin de beklediği alana getirilecek.

Güvenlik ise Hamas hükümetine bağlı polis teşkilatı ve yine Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından sağlanıyor.

Kaynak: CNNTürk


İrfan'ın yorumlamaktan aciz kaldığı ve canının sıkıldığı yorumu:

Gilad Şalit 2006 yılında işgalci İsrail terör devleti tarafından Gazze'ye yapılan saldırıda esir olarak alınan bir er. 2011 yılı sonları ve bu er karşılığında 1027 müslümanın serbest bırakılması. Son saldırı karşılığında Gazze'de hayatını kaybeden (kadın-çocuk-yaşlı ayırımı yapılmadan) sayısı 1500.

1027 tane müslümanın serbest bırakılmasına o kadar çok seviniyorum ki...

Bir yahudi kanı 1027 müslümana bedeldir yaklaşımından o kadar rahatsız oluyorum ki...

Sevincim ve rahatsızlığım, iki ayrı duygunun çarpışması...

Vicdanımı rahatlatacak duyguyu ifadelendirecek kelimeler bulamıyorum.

Sevincimi paylaşacak kelimeleri bulamadığım gibi.

Bu Hamas'ın başarısı mı? Evet

Bu İsrail terör devletinin başarısı mı? Evet

Bana herhalde susmak ve Rasulullah'ın şu duasını yapmak düşer: "Ya Rabbi bana hakkı hak olarak göster ve ona tabi olmayı nasib et. Yarabbi bana batılı batıl olarak göster ve ondan uzaklaşmayı nasib et."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder